HousingAnywhere maakt verhuur van woningen makkelijker dan ooit

0

Platform introduceert nieuwe bètafuncties voor huurders en verhuurders.

HousingAnywhere.com, het snelgroeiende internationale huisvestingsplatform voor studenten en young professionals, lanceert een aantal innovatieve bètafunctionaliteiten voor zowel huurders als verhuurders. Huurders kunnen vanaf vandaag gebruik maken van ‘instant booking’ en verbeterde filters, en verhuurders hebben vanaf nu realtime inzicht in betalingstransacties.

“De nieuwe functionaliteiten passen perfect bij ons streven om de woningmarkt transparanter, efficiënter en toegankelijker te maken,” zegt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere. “Ze bieden extra gemak en veiligheid aan huurders, terwijl verhuurders beschikken over extra flexibiliteit en zekerheid. We hebben er hard aan gewerkt en we hebben daarbij goed naar de wensen van onze gebruikers geluisterd.”

Instant Booking voor huurders
Het verhuurproces neemt van oudsher veel tijd in beslag, soms wel weken. HousingAnywhere heeft het verhuurproces op haar platfom al terug weten te brengen naar 48 uur dankzij een goede matching tussen huurder en verhuurder. Het platform gaat nu nog een stap verder met de optie tot ‘instant booking’: huurders kunnen direct een kamer of appartement reserveren, zonder eerst een bericht naar de adverteerder te sturen. De huurder kan zo makkelijker en sneller een woning huren en de verhuurder hoeft niet meer elke huurder te beantwoorden om de woning verhuurd te krijgen. Verhuurders kunnen de functionaliteit te allen tijde per advertentie in- en uitschakelen; kamers en appartementen die je op deze manier kunt boeken, zijn te herkennen aan de ‘instant booking’-knop.

Om verhuurders die gebruik willen maken van de instant booking functionaliteit controle te geven over wie er in hun woning komt, is het mogelijk potentiële huurders te filteren op leeftijd en geslacht. Dat komt bijvoorbeeld van pas als het een gedeelde woning met gemeenschappelijke ruimtes betreft, en je alleen mensen van hetzelfde geslacht of dezelfde leeftijdsgroep bij elkaar wilt zetten. Maar ook bij niet-gedeelde woonruimtes kan een verhuurder heel gericht kiezen voor een bepaalde doelgroep, die bijvoorbeeld geschikt is voor het appartement of het gebouw waarin het appartement zich bevindt.

Transaction History voor verhuurders
Verhuurders krijgen vanaf nu realtime inzicht in al hun betalingstransacties en kunnen op een digitale en geautomatiseerde wijze de status zien van voltooide én toekomstige internationale betalingen van hun huurders. “Verhuurders belden ons regelmatig met vragen over de betalingsstatus,” vertelt Seelmann. “Met deze nieuwe feature hebben ze dat inzicht direct: een welkome aanvulling op ons platform. We hebben hier bovendien een primeur mee: deze dienstverlening wordt op dit moment door niemand in onze markt aangeboden.”

De realtime transactie-inzichten betekent een nieuwe stap van HousingAnywhere om hét platform voor alle betalingstransacties in de huursector te worden. De komende periode worden er gaandeweg meer functionaliteiten beschikbaar die de betalingen tussen huurders en verhuurders verder vereenvoudigen.

Digitaal gemak
“De nieuwe bètafunctionaliteiten zijn bij het gebruik van het platform inbegrepen en zijn een voorproefje van de innovaties die we nog in petto hebben,” zegt Seelmann. “Het servicelevel dat we zien bij trendsetters in de toeristensector, zoals Airbnb en Booking.com, wordt op dit moment nog door niemand in de vastgoedsector geëvenaard. Met functionaliteiten als ‘instant booking’ en inzichten in alle transacties voegen we dezelfde waarde voor gebruikers van HousingAnywhere toe zodat ook zij profiteren van het gemak en de snelheid die een modern, digitaal platform biedt.”

Over HousingAnywhere.com
HousingAnywhere.com is ’s wereld grootste huisvestingsplatform voor internationale studenten met meer dan 50.000 actieve advertenties in ruim 50 landen. Op het peer-to-peer-platform kunnen huurders rechtstreeks in contact komen met verhuurders en huurovereenkomsten voor middellange termijn aangaan. Meer dan 160 partneruniversiteiten raden hun studenten aan om het HousingAnywhere-platform te gebruiken. HousingAnywhere.com is opgericht in 2009 door Niels van Deuren nadat hij op zoek was naar tijdelijke woonruimte gedurende zijn studie in Singapore. Het in Rotterdam gevestigde platform telt inmiddels 90 medewerkers. Begin 2018 heeft Djordy Seelmann de rol van CEO overgenomen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?