PingProperties wordt volledig eigenaar van het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag

0

Onlangs heeft PingProperties het 5/8e aandeel in haar PingProperties Trophy fund overgenomen van één van haar investeringspartners. Hierdoor is PingProperties zelfstandig en alleen eigenaar geworden van het Joegoslavië Tribunaal gelegen in het hart van de Internationale Zone van Den Haag.

Sinds de aankoop van het complex in 2008 beschikte PingProperties over 3/8e deel van het wereldberoemde gebouw. Met de overname van het restant is PingProperties nu 100% eigenaar. Deze transactie illustreert het huidige beleid van PingProperties om grotere belangen te hebben in fondsen onder haar management.

Deze overname stelt PingProperties in staat om deze bijzondere, binnenstedelijke positie de komende jaren grootschalig te gaan (her)ontwikkelen.

Verlenging van de financiering
Sinds 2008 is het Joegoslavië Tribunaal gefinancierd geweest door FGH Bank. Medio 2018 is deze financiering overgegaan naar RNHB. De bestaande financiering, met RNHB, is gelijktijdig bij de bovengenoemde overdracht verlengd en uitgebreid.

Het Joegoslavië Tribunaal
Het PingProperties Trophy fund I bestaat uit één gebouw: het Joegoslavië Tribunaal. Dit wereldberoemde, rijksmonumentale gebouw van circa 20.000 m² v.v.o. en 398 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage fungeert sinds 1994 als internationaal strafhof met als doel het berechten van personen voor oorlogsmisdaden en schending van internationaal humanitair recht gedurende de Balkanoorlogen in de jaren negentig.

Den Haag is wereldwijd erkend als internationale stad van vrede en recht en huisvest ongeveer 131 internationale instituten en organisaties met meer dan 14.000 werknemers. Na New York vormt Den Haag de belangrijkste stad voor de Verenigde Naties. De meeste van deze bedrijven zijn gevestigd in de Internationale Zone. Ook het Joegoslavië Tribunaal is gelegen in het midden van deze Internationale Zone, direct naast het Internationaal Strafhof (ICC), Internationaal Gerechtshof, Eurojust, Europol, Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en het Europees Octrooicentrum. Dwars op de Zone zijn er verbindingen met de binnenstad, kust en de rijkswegen A4, A12 en A13 met goede verbindingen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?