98 woningen in aanbouw genomen in Waterlandpleinbuurt

0

Aan de IJdoornlaan (Waterlandpleinbuurt) in Amsterdam-Noord heeft Stadgenoot op feestelijke wijze 98 appartementen in aanbouw genomen. Het zijn 47 sociale huurwoningen (waarvan 11 op de begane grond voor grote gezinnen) en 51 woningen met een middensegmenthuur. Verwachte oplevering: eerste kwartaal 2020. Aannemer is Van Wijnen Lelystad.

Aan de IJdoornlaan (Waterlandpleinbuurt) in Amsterdam-Noord heeft Stadgenoot op feestelijke wijze 98 appartementen in aanbouw genomen. Het zijn 47 sociale huurwoningen (waarvan 11 op de begane grond voor grote gezinnen) en 51 woningen met een middensegmenthuur. Verwachte oplevering: eerste kwartaal 2020. Aannemer is Van Wijnen Lelystad.

Al 17 jaar werken gemeente en corporaties aan de vernieuwing van de Waterlandpleinbuurt (vroeger: Nieuwendam Noord). In 2001 stelde het stadsdeel een Plan van Aanpak Noord vast om de sociaal-economische positie van bewoners te verbeteren, het voorzieningenniveau te versterken en het woningaanbod te verbreden en te verbeteren.

De woningen die op deze plek stonden zijn gesloopt. Na ruim vijftig jaar intensief gebruik waren ze aan vernieuwing toe. In fase 2 van het project volgen nog eens 129 woningen langs de IJdoornlaan: sociale huurappartementen en appartementen en eengezinswoningen in het middensegment.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?