Prologis bouwt 11.000 m² groot distributiecentrum op Schiphol

0

Nieuwe speculatieve ontwikkeling om aan de sterke groei in de regio te voldoen.

Prologis, Inc. (NYSE: PLD), leider in logistiek vastgoed, kondigde afgelopen week de bouw aan van een 10.000 vierkante meter groot distributiecentrum (DC2B) op Prologis Fokker Logistics Park. DC2B wordt speculatief gebouwd en is beschikbaar voor de markt in het derde kwartaal van 2019. Er werd feestelijk en symbolisch de eerste paal in de grond geslagen.

DC2B is gelegen op Prologis Fokker Logistics Park aan de Fokkerweg 300 in Oude Meer. Dit park is het grootste luchthaven-gerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom. Prologis Fokker Logistics Park heeft een oppervlakte van circa 170.000 vierkante meter aan moderne distributieruimte en tal van internationale logistieke dienstverleners zijn er gehuisvest. Het pand DC2B krijgt 16 docks en is op te delen in twee units. Het pand is vooral geschikt voor luchtvracht-gerelateerde logistieke activiteiten.

Sander Breugelmans, countrymanager Prologis Benelux, licht de bouw toe: “Wij willen onze klanten op Prologis Fokker Logistics Park flexibiliteit en groeimogelijkheden bieden en zo invulling geven aan de sterke vraag in de regio. Het gebouw wordt ontwikkeld met hoogwaardige specificaties, zoals gebruikelijk in alle Prologis ontwikkelingen, en we hopen het BREAAM-keurmerk ‘Very Good’ te ontvangen.”

Prologis is een vooraanstaand dienstverlener in logistiek vastgoed in de Benelux en was op 30 september 2018 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed.

 

https://www.prologis.nl/logistics-industry-news/press-releases/prologis-bouwt-11000-vierkante-meter-groot

Share.

Comments are closed.