Paviljoen Waalzicht wordt zorghotel

0

Het voormalige restaurant Paviljoen Waalzicht in Tuil wordt omgebouwd tot zorghotel mét horeca.

Van Ettekoven B.V., een vastgoedinvesteerder, heeft het pand gekocht en gaat het verhuren aan de Blueprint Group, die er circa 45 kamers in gaat maken voor herstelzorg. Blueprint gaat samenwerken met de ziekenhuizen in Tiel, Gorinchem, Den Bosch en Nieuwegein. Het zorghotel is bedoeld voor mensen die na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kunnen om verder te herstellen. Zij kunnen verder revalideren in het paviljoen met de juiste zorg én een prachtig uitzicht op de Waal.

Het object ligt aan de overnachtingshaven bij Haaften, langs de Graaf Reinaldweg vlakbij de afslag naar bedrijventerrein Kerkewaard. Het werd in 1974 gebouwd in opdracht van de familie Niemans, bekend van Niemans Beton. Tot 1991 is het in gebruik geweest als restaurant, sindsdien is het nog maar sporadisch gebruikt, voornamelijk als vergaderlocatie. Niemans schakelde eerder dit jaar Oomen Makelaardij in Zaltbommel en BOG Auctions in om Paviljoen Waalzicht te verkopen.

Peter Oomen vertelt: “We zijn eerst in gesprek gegaan met de gemeente Neerijnen over de mogelijkheden die een potentiële koper zou hebben om de locatie een andere functie te geven. Omdat de waarde nogal afhankelijk is van wat een nieuwe eigenaar ermee wil doen, is er geen vraagprijs vastgesteld. We hebben in juni een Start Event gehouden om belangstellenden de sfeer te laten proeven.” Dat er veel animo was bleek snel; ruim 60 geïnteresseerden meldden zich op het Start Event waar het object bekeken kon worden en de culinaire hoogstandjes na ruim 25 jaar afwezigheid terug van weggeweest waren.

Restaurant
Belangstelling was er van diverse kanten, zoals van huisvesters van arbeidsmigranten. Daar stond noch de gemeente noch de verkoper om te springen. “Een zorghotel is een mooie bestemming. De gemeente zag graag een toeristische functie. Die zit er ook in; het restaurant dat erin komt, is niet alleen bedoeld voor de hotelgasten maar ook voor dagjesmensen en andere passanten”, aldus Oomen.

Het bestemmingsplan moet nog wel worden aangepast en de verbouwing gaat ook enige tijd vergen. Wanneer het zorghotel de eerste gast kan verwelkomen, is nog niet bekend.

Over Oomen Makelaardij
Oomen Makelaardij is al 20 jaar een begrip in de Bommelerwaard als professioneel NVM-makelaarskantoor en is gecertificeerd voor zowel wonen, bedrijfsmatig vastgoed als agrarische vastgoed. Door de brede certificering, het grote netwerk en vier Register Makelaar Taxateurs, bieden wij onze klanten een professionele en kwalitatief goede dienstverlening.

Over BOG Auctions
BOG Auctions is een onafhankelijk veilingplatform voor het veilen van commercieel vastgoed via internet. Het aanbod varieert van kantoorpanden tot bouwkavels en van beleggingsportefeuilles tot luxe villa’s. Het platform wordt maandelijks bezocht door 55.000 online bezoekers, heeft circa 8.500 geregistreerde klanten die ruim 600 biedingen per maand plaatsen. Tevens heeft BOG Auctions samen met haar internationale zusterbedrijven een groot internationaal bereik en is Europees marktleider in online veilingen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?