Merin versterkt marktpositie in Amsterdam Zuidoost met kantoorgebouw Gaudi

0

Merin versterkt zijn marktpositie in Amsterdam Zuidoost met de toevoeging van het ruim 8.200 m² grote kantoorgebouw Gaudi aan de Herikerbergweg 288-290. Dream Global REIT verwerft Gaudi van GreenRoad Capital. Het management van het kantoorgebouw valt onder Merin.

Gaudi boetiekkantoor
Het kantoorgebouw Gaudi is volledig verhuurd aan de Gemeente Amsterdam en leent zich uitstekend om op termijn tot een boetiekkantoor getransformeerd te worden. Het circa 8.200 m² grote gebouw heeft een energielabel B met een grote entree en glazen pui. Gaudi past als nieuwe aanwinst dan ook goed binnen de visie van Merin om te focussen op onderscheidende duurzame kantoren. Door boetiekkantoren te ontwikkelen, stelt Merin huurders in staat om werk en ontspanning met succes te combineren. Zo creëert Merin werkplekken waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.

Merin groeistrategie
Na in 2017 het iconische Apollo gebouw aan de Herikerbergweg te hebben toegevoegd aan de Merin portefeuille, zorgt Gaudi voor een sterke vertegenwoordiging in de alsmaar sterker wordende kantoren markt van Amsterdam Zuidoost.

Merin blijft actief op de Nederlandse markt met aankopen en zoekt daarom kantoorgebouwen door heel Nederland vanaf circa 6.000 m². De gebouwen dienen zich nu of op termijn te lenen voor het Merin boetiekconcept, het meer flexibele Smart Office concept of een combinatie daarvan. Hierbij is het belangrijk dat de gebouwen multi-tenant kantoorruimte kunnen faciliteren in combinatie met een sociale kern, een restaurant en vergaderruimtes. Ook moet een boetiekkantoor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer hebben of een sterke parkeernorm.

Roel de Weerd, Managing Director van Merin:
“Met het toevoegen van Gaudi aan de Merin management portefeuille, geven we invulling aan onze groeiambitie en weten we onze positie op de kantorenmarkt in Amsterdam Zuidoost te versterken.”

Laurens Kil, Acquisitie Manager van Merin:
“Het uitbreiden van de management portefeuille met Gaudi toont aan dat Merin, door gebruik te maken van een sterk lokaal netwerk, in staat is om off-market transacties te realiseren die aantrekkelijke rendementen opleveren in een krappe markt. Merin is dan ook voornemens gebouwen van dit kaliber te blijven verwerven.”

Bij de totstandkoming van de acquisitie is GreenRoad Capital commercieel geadviseerd door TREC.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?