Overeenkomst LEKSTEDEwonen en BAM Wonen getekend – Realisatie 39 huurwoningen in Hoef en Haag

0

De nieuwbouw van huurwoningen in Hoef en Haag gaat een nieuwe fase in. In opdracht van LEKSTEDEwonen is BAM Wonen deze week gestart met de bouw van 39 woningen in de wijk ‘Het Dorpshart’. Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen) en Martijn van der Knaap (directeur Utrecht en Noordoost bij BAM Wonen) tekenden hiervoor onlangs de realisatieovereenkomst. De verhuur start eind januari 2019 en de woningen worden waarschijnlijk najaar 2019 opgeleverd. De 39 woningen vormen een mooie toevoeging aan de al gebouwde huurwoningen in het nieuwe dorp aan de Lek.

Verdere groei Hoef en Haag
Het nieuwe dorp aan de Lek is afgelopen twee jaar fors gegroeid: van polder naar een echt dorp. Met een mix van verschillende woningtypen, huur- en koopwoningen in de wijken ‘Het Dorpshart’ en ‘Het Lint’. Inmiddels zijn er al bijna 500 woningen opgeleverd of in aanbouw genomen. De 39 nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd in ‘Het Dorpshart’. Alle woningen krijgen een schuine kap en tuin om het dorpse karakter van dit deel van Hoef en Haag te benadrukken. Aan de Buitengrachtsteeg komen 17 woningen en aan de Bastionstraat en de Lekstraat de overige 22 woningen.

Er is een grote belangstelling voor de woningen in Hoef en Haag, zowel in de koop- als huursector. LEKSTEDEwonen vindt met de bijna 5.500 ingeschreven woningzoekenden in Vianen het nieuw bouwen van huurwoningen ‘noodzakelijk’.

Gevarieerd woningaanbod
Ed de Groot: ‘In de afgelopen twee jaar hebben wij 73 huurwoningen opgeleverd in Hoef en Haag en dit vormt een mooie volgende stap. De woningen zijn ook nu bestemd voor verschillende doelgroepen en hebben woonoppervlakten van 100 tot 115 m². Een gevarieerd aanbod zorgt ervoor dat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Het bouwconcept van BAM Wonen zorgt voor kwalitatief hoogwaardige woningen met betaalbare huurprijzen.’

Bouw en verhuur
Martijn van der Knaap: ‘BAM Wonen heeft van LEKSTEDEwonen de opdracht gekregen om het complete plan te ontwerpen en te realiseren. In totaal worden 31 woningen uitgevoerd uit de BAM Wooncollectie; het concept van BAM Wonen voor grondgebonden woningen. Acht levensloopbestendige woningen zijn speciaal ontworpen met als basis de referentiewoning van BAM Wonen. De gevels zijn een ontwerp van Benedict Kraus, architect bij BAM.’

Deze week is de bouw gestart en naar verwachting worden de woningen najaar 2019 opgeleverd. Eind januari start LEKSTEDEwonen met de verhuur van de woningen en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de LEKSTEDEwonen ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’ op www.lekstedewonen.nl

 

https://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2018/11/overeenkomst-lekstedewonen-en-bam-wonen-getekend-realisatie-39?position=0&list=4dUtTqV6o3YoBge4kH8ZVEliF3DpfWjSdnuovs-lwqs

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?