MVGM neemt Duitse vastgoedbeheerder PropertyFirst over

0

Dinsdag 20 november heeft MVGM overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen van het Duitse vastgoedbedrijf PropertyFirst GmbH per 1 januari 2019.

Top 5 residentieel en commercieel vastgoedbeheerder
PropertyFirst behoort tot de top 5 in Duitsland van onafhankelijke beheerders en is sinds 2002 actief in residentieel en commercieel vastgoed. De ongeveer 90 medewerkers zijn actief vanuit kantoren in Bochum (hoofdvestiging), Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf en München. PropertyFirst beheert 520 commerciële vastgoedobjecten van 2,2 miljoen vierkante meter en 4.000 woningen.

Verkoper RGM Holding: ‘we live real estate’
PropertyFirst is op dit moment nog een dochteronderneming van RGM, met ongeveer 1.850 medewerkers gespecialiseerd in facility management. RGM wil zich met deze verkoop verder specialiseren in haar core business: facility management, en wil door een preferred partnership met MVGM alle soorten van vastgoeddienstverlening aan bieden. Door de samenwerking kan MVGM hoogwaardige facility diensten aanbieden samen met RGM, in zowel Nederland als Duitsland.

Groei ambitie in de Duitse vastgoedbranche
De overname van PropertyFirst past in de groeiambitie van MVGM, het speerpunt ligt in Duitsland op uitbreiding in het woningsegment. Menno van der Horst, mede-eigenaar en directeur van MVGM: “Veel van onze opdrachtgevers opereren in zowel Nederland als Duitsland. Door de overname en de samenwerking kan MVGM haar opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.”

 

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?