ERA Contour ontwerpt en bouwt nieuwe appartementen voor Woonopmaat in Heemskerk

0

Een selectiecommissie heeft het winnende ontwerp uitgekozen voor de nieuwbouw aan de Debora Bakelaan in Heemskerk. Het betreft een ontwerp waarbij drie woongebouwen worden gerealiseerd. De torens hebben een klassieke uitstraling en bevatten details die verwijzen naar slot Assumburg. Het plan is om in de woontorens 192 huurappartementen en 21 koopappartementen te realiseren.

Aanbesteding
Na consultatie zijn in een zorgvuldig aanbestedingstraject de aanbiedingen van vier partijen beoordeeld. De inzending van ERA Contour is als beste beoordeeld. ERA Contour werkt vanuit een design & build constructie en heeft architectenbureau Groosman uit Rotterdam ingeschakeld voor het ontwerp.

De uitvraag
Stedenbouwkundig uitgangspunt is om de woongebouwen op natuurlijke wijze te integreren in een groene omgeving, met een optimale oriëntatie op de zon. Woonopmaat kiest voor kwalitatieve, duurzame huurwoningen. De betaalbare, levensloopbestendige appartementen van circa 80 m² kennen een flexibele indeling en zijn geschikt voor diverse doelgroepen. De aardgasvrije woningen kennen lage energielasten door goede isolatie, zonnepanelen op het dak en gebruik van een bodemwarmtepomp (die ook kan koelen in de zomer).

Project De Slotvrouwe
De drie woongebouwen maken onderdeel uit van het project De Slotvrouwe, een samenwerking tussen gemeente Heemskerk en wooncorporatie Woonopmaat. Verder bestaat het project uit sloop van vier bestaande, verouderde galerijflats, de herinrichting van het openbaar gebied en een reconstructie van de Tolweg. In het hele project ligt grote nadruk op ecologie en klimaat‐adaptief bouwen.

Vervolg
De sloop van de eerste galerijflat is eind dit jaar afgerond. De start van de bouw van het eerste woongebouw staat gepland voor januari 2020.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/5a733e9769ab004a/original/20181121-Persbericht-Woonopmaat-Ontwerp-appartementen-Debora-Bakelaan.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?