Bouw Zonnepark Welschap op vliegbasis Eindhoven gestart

0

Begin 2019 wekken op vliegbasis Eindhoven 850 omwonenden met 11.040 zonnepanelen collectief zonne-energie op. Maandag 19 november startte officieel de bouw van het zonnepark met de onthulling van het bouwbord van Zonnepark Welschap.

Postcoderoos
Zonnepark Welschap is het grootste postcoderoos project van Nederland. Bewoners binnen de zogenoemde ‘postcode-roos’, konden deelnemen aan dit project. De postcoderoosregeling is onderdeel van het Nationaal Energieakkoord (2013) en maakt het economisch aantrekkelijk om, in plaats van op het eigen dak, op een locatie in de buurt duurzame elektriciteit op te wekken voor eigen gebruik.

Het zonnepark komt op een deel van de voormalige zweefvliegstrip op Vliegbasis Eindhoven. Op het zuidoostelijke deel van de voormalige zweefvliegstrip is 2,5 hectare bestemd voor de zonnepanelen.

Samenwerking
Zonnepark Welschap is ontstaan uit een samenwerkingsovereenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf, vliegbasis Eindhoven, de gemeente Eindhoven en Coöperatie Zonnepark Welschap, een initiatief gedragen door vijf lokale energiecoöperaties en –verenigingen. Voor de ontwikkeling van het zonnepark is een samenwerking aangegaan met Greenchoice.

 

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2018/11/20/bouw-zonnepark-welschap-op-vliegbasis-eindhoven-gestart

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?