Lindewijk in Wolvega krijgt nieuwe woningen zonder gasaansluiting

0

Bij de uitbreiding van de Lindewijk in Wolvega wordt rekening gehouden met een gasvrij Nederland in 2050. Zo worden acht nieuwe vrijstaande woningen aan het water volledig voorzien van warmte door warmtepompen. Dit project, ‘Het Heideblauwtje’, wordt gerealiseerd door Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep. De woningen van 160 vierkante meter op royale kavels van 520 vierkante meter worden verkocht vanaf € 439.000 v.o.n.

Hoge duurzaamheidseisen
Iedere woning aan het Heideblauwtje ontvangt uitsluitend elektriciteit als energiebron. Warmte wordt uit de omgeving gewonnen met behulp van een warmtepomp met warmte-terugwin-systeem. Dankzij de hoge isolatiewaarden van de woningen is een lage temperatuur-systeem voldoende om de woningen het hele jaar door te verwarmen met behulp van vloerverwarming. Dit is zuiniger en nog beter voor het milieu. In de zomer kan de warmtepomp als bonus juist voor verkoeling zorgen. Kopers kunnen daarnaast kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen, waarmee ook een groot deel van de elektriciteit zelf wordt opgewekt.

Uitbreiding Lindewijk
Naast het Heideblauwtje vinden er ook diverse andere nieuwbouwprojecten plaats in de Lindewijk. Bij deze projecten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. “Door goed te luisteren naar onze klanten, weten we dat duurzaamheid en energieverlaging een grote rol spelen bij de aankoop van een woning. Daar helpen wij onze klanten graag bij”, liet Jaap Betsema, grootaandeelhouder van Betsema Groep, eerder weten bij het project Citroenvlinder/Kommavlinder in de Lindewijk. Het Heideblauwtje is het vierde project onder de noemer ‘Mooi Wonen in Wolvega’ dat wordt uitgevoerd door Delfsma Bouw & Ontwikkeling van Betsema Groep.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?