D/DOCK & Arc Real Estate Partners herontwikkelen kantorencomplex tot ‘Republic Offices’

0

Republic Offices: van kantorencomplex naar Business Community.

Aan de A12 in Utrecht transformeren Arc Real Estate Partners en D/DOCK een bestaand kantorencomplex tot ‘Republic Offices’. Door de laatste ontwikkelingen is de huidige vraag naar kantoorruimtes sterk veranderd. Gebouweigenaren, huurders en medewerkers zijn niet meer op zoek naar kleurloze kantoorvloeren waar men op hetzelfde tijdstip achter dezelfde computer op dezelfde plek zit te werken. Het kantoorcomplex van nu inspireert, geeft energie, zorgt voor ontmoetingen en verbindt organisaties, groepen en afdelingen met elkaar. Met deze Community-aanpak is het gebied straks klaar voor de toekomst.

Het complex met 7 torens van in totaal ruim 45.000 m², zal door middel van slimme bouwkundige ingrepen en een uplift van het verborgen potentieel geschikt worden gemaakt voor deze veranderde vraag.

Zo worden de onderste lagen van de kantoren omgebouwd tot social hub, met uitgebreide coworking faciliteiten. Het betonnen en verhoogde buitenterrein wordt omgetoverd tot een parkachtige omgeving, geïnspireerd op de New Yorkse Highline. Sculpturaal vormgegeven trappen en hellingbanen zorgen voor een directe verbinding tussen het park en het water van het Merwede-kanaal. Het park is constructief en installatietechnisch voorbereid op foodtrucks, waardoor er relatief eenvoudig evenementen kunnen worden georganiseerd. Deze integratie van functies voor een gebied is uniek door de verbintenissen die worden gelegd en de flexibiliteit die het meebrengt.

Het plan is gefundeerd op de visie van D/DOCK over de toekomst van kantooromgevingen. Na een lange periode van protectionisme als basis voor bedrijven, is de trend sinds een paar jaar compleet omgeslagen. Veel bedrijven willen zich juist openstellen naar de wereld, samenwerkingsverbanden aangaan en een open en transparante cultuur creëren. Bovendien moet de werkomgeving ertoe leiden dat de werknemers graag naar hun werk wíllen komen; iedereen kan tegenwoordig immers op afstand werken. De werkomgeving wordt meer en meer een ontmoetingsplek.

D/DOCK combineert haar ervaring en kennis op het gebied van ontwikkeling, architectuur en interieurontwerp om van ‘Republic Offices’ hét voorbeeld te maken van een space waar werkgevers graag huren – en werknemers graag komen.

Het landschap is ontworpen door BuroBol en Sweco tekende voor de constructieve aanpassingen. Het project wordt gerealiseerd door het bouwteam Tetris, Grijsen, Zoontjens en Biltz. De bouw is onlangs gestart en zal nog dit jaar worden opgeleverd.

De herontwikkeling gebeurt in samenwerking met FPW voor marketing en Lexence voor juridisch advies.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?