41 miljoen euro groeigeld voor opslagverhuurder ALLSAFE

0

Levensverzekeraar uit VS verstrekt voor tweede keer financiering.

‘s-Graveland, 2 november 2018 – Verhuurder van mini-opslag ALLSAFE heeft voor 41 miljoen euro nieuw groeikapitaal aangetrokken. De snelste groeier op het gebied van mini-opslag in Nederland gaat met het geld zijn groeiambities verder realiseren.

De financiering wordt verstrekt door een Amerikaanse levensverzekeraar. In Amerika is de markt voor mini-opslag vele malen groter dan in Nederland. Kent de Verenigde Staten één mini-opslagvestiging per vijfduizend inwoners, in Nederland is dat er één per tachtigduizend inwoners.

Markt groeit sterk
Bij de recente beursgang in Brussel van een Amerikaanse concurrent bleek dat de potentie van deze vorm van opslag buitenshuis in Europa – en dus ook in Nederland – nog enorm is. In de prospectus bij de beursgang werd een groei van de markt voorspeld met zo’n zes procent per jaar. Het Nederlandse ALLSAFE presteert ver boven het marktgemiddelde: de omzet van het bedrijf steeg in 2017 met 23 procent. In de eerste negen maanden van 2018 realiseerde ALLSAFE een omzetgroei van 24,8 procent. Voor geheel 2018 verwacht oprichter en directeur Eric Stubbé dat deze trend zich voortzet.

De wens voor het creëren van ruimte buitenshuis komt voort uit een aantal ‘structurele megatrends’, zoals de vergaande verstedelijking. Deze gaat gepaard met het teruglopende woonoppervlak, waardoor steeds meer partijen de gewenste ruimte bij mini-opslagvestigingen vinden. Verandering van leefstijl is ook van invloed, zoals meer verhuizen en gebeurtenissen als als scheiden en hertrouwen. Het vraagt allemaal om steeds meer ruimte buiten de deur. En om slimme logistieke oplossingen die het hebben van spullen makkelijker maken.

Derde plek in Europa
Uit het recent gepubliceerde jaarlijkse trendrapport van de Federatie van Europese Opslagbedrijven (Fedessa) blijkt dat Nederland koploper is in mini-opslag. Per hoofd van de bevolking neemt Nederland een derde plaats in, na het Verenigd Koninkrijk en IJsland. Ook met het totaal aantal units staat Nederland op de derde plaats, na het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Afgezet tegen de cijfers in de Verenigde Staten ligt er in Nederland nog een enorme markt open.

De kapitaalinjectie van 41 miljoen euro draagt bij aan de vervulling van de groeiambities van ALLSAFE. “Dit is niet alleen een kans om onze ambities waar te maken”, zegt Stubbé. “Het is ook de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Een Amerikaanse levensverzekeraar ziet evenveel potentie in ons product en in de markt als wij.”

Noodzakelijke uitbreiding
De afgelopen anderhalf jaar breidde het bedrijf uit met negen vestigingen naar in totaal 25 locaties. Daar komt dit jaar nog minstens één nieuwe locatie bij. In 2022 zal ALLSAFE gegroeid zijn naar 70 vestigingen in Nederland en enkele over de landsgrenzen. De vestigingen in de Randstad zitten bijna aan de maximale capaciteit. “We willen voorkomen dat ze echt vol komen te zitten en we nieuwe huurders moeten weigeren”, aldus Stubbé. “Om die reden blijven we uitbreiden in en om de grote steden door heel Nederland. Binnenkort hebben wij de beste landelijke dekking met de modernste gebouwen.”

Ook het aantal nieuwe huurders buiten de Randstad is gestegen. In Arnhem, Enschede, Nijmegen, Groningen, Sittard, Tilburg en Zwolle steeg het aantal nieuwe huurders met percentages tussen de 10 en 25 procent. “Dit bevestigt ons vermoeden dat men ook buiten de Randstad op zoek is naar manieren om slimmer met woon- en werkruimte om te gaan”, vertelt Stubbé.

Overige diensten
Naast de verhuur van units biedt de opslaggigant nog andere diensten aan, zoals het gebruik van verhuisbussen en de verkoop van diverse toebehoren. De pakketshop-functie op de vestigingen laat dezelfde ontwikkeling zien. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om hun poststukken of webshopbestellingen op een ALLSAFE-vesting te laten bezorgen, vanwege de ruimere openingstijden en de handige melding bij ontvangst. Zakelijke klanten waarderen het gemak van de volledig verzorgde goederenontvangst en de mogelijkheid om pakketten direct vanaf de vestigingen te versturen. Ook zijn er postbussen beschikbaar, zodat poststukken op het ALLSAFE-vestigingsadres kunnen worden afgeleverd.

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft 25 vestigingen en daar komt er in 2018 nog minstens één bij, in Utrecht. Het bedrijf groeit in de komende vier jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens MrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een net weer vernieuwde app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen concurrerende groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?