Feestelijke start bouw nieuwe huisvesting LEMO in Haarlem

0

Dinsdag 30 oktober is met het slaan van de eerste paal, het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe huisvesting voor LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. Heembouw realiseert de nieuwe locatie van LEMO, die bestaat uit hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m²) en bedrijfshal (580 m²). Habeon Architecten maakte het ontwerp, met veel aandacht voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

De eerste paal werd geslagen door Niels Zonneveld, managing director van LEMO, in aanwezigheid van alle medewerkers van LEMO, de teams van Heembouw en Habeon Architecten en de strategische partners voor de bouw. LEMO Benelux is onderdeel van de internationale LEMO Group SA en fabriceert hoogwaardige connectoren die toegepast worden in de hi-tech industrie, waaronder semiconductor-, test- en measurement, F1 auto’s, kritische medische toepassingen, ruimtevaart sector en broadcast industrie.

Het bedrijf maakt een sterke groei door, die op de huidige locatie in Heemskerk niet gefaciliteerd kan worden. Op basis van de wensen van LEMO adviseerde Heembouw, middels de Heembouw gronddatabank, de locatie op de Noordkop van de Waarderpolder.

Bij de bouw staat duurzaamheid centraal. Zo wordt een GPR 8,5 behaald door gebruik te maken van PV panelen, mossedumdak en wordt het gehele pand gasloos aangesloten. Voor het comfort van de medewerkers is het klimaatsysteem ook toegepast in de assemblage en bedrijshal. Voor een prettige werkomgeving is in het ontwerp van Habeon Architecten veel ruimte gemaakt voor daglicht en uitzicht. De oplevering is naar verwachting medio 2019.

 

https://www.heembouw.nl/nieuws-blog/nieuws/2018/oktober/feestelijke-start-bouw-nieuwe-huisvesting-lemo-in-haarlem/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?