Stebru ontwikkelt ‘De Twee Gebroeders’

0

Op de voormalige locatie van de Rabobank aan de J.A. Bijerinkstraat, naast winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel, ontwikkelt Stebru een wooncomplex met gezondheidscentrum. Het huidige pand, wat nu tijdelijk verhuurd wordt, wordt gesloopt om vervolgens plaats te maken voor de nieuwbouw.

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: ”We zijn verheugd om in onze eigen ‘achtertuin’ te ontwikkelen. Als bedrijf met Nieuwerkerkse roots vinden wij het belangrijk dat mensen blij zijn met wat er komt. De plannen hebben wij dan ook in samenspraak met de gemeente en de buurt ontwikkeld.”

Programma
De Twee Gebroeders gaat bestaan uit een gezondheidscentrum en een aantal hoogwaardige, appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. De plannen voor deze locatie liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Het woon- en zorgprogramma is dan ook een mooie aanvulling op het huidige winkelcentrum. Momenteel wordt er een belegger gezocht voor het afnemen van het gebouw.

‘De Twee Gebroeders’
Het gebouw krijgt een bijzondere naam die verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. ‘De Twee Gebroeders’ is de naam van de boot die de Zuidplaspolder redde van een overstromingsramp in 1953. Schipper Arie Evegroen voer destijds zijn schip in het ontstane gat van Schielands Hoge Zeedijk.

Stebru werkt met de volgende partijen aan De Twee Gebroeders: Van Wilsum Van Loon (architect), Wolf Dikken adviseurs, Lievense Adviseurs Ingenieurs en Mees Ruimte en Milieu.

 

https://www.stebru.nl/news/de-twee-gebroeders/305/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?