MRP nieuwe eigenaar World Fashion Centre, MRP Development ontwikkelaar

0

Het iconische WFC, gelegen aan de A10 in Amsterdam, bestaat uit drie torens, een parkeergarage en een beurshal. De totale oppervlakte is ruim 80.000 vierkante meter.

Meijer Realty Partners (MRP) heeft op 22 oktober 2018 het World Fashion Centre (WFC) overgenomen van een Zwitserse investeerdersgroep.

Het iconische WFC, gelegen aan de A10 in Amsterdam, bestaat uit drie torens, een parkeergarage en een beurshal. De totale oppervlakte is ruim 80.000 vierkante meter. De nieuwe eigenaar MRP is het moederbedrijf van ontwikkelaar MRP Development. Amsterdam is bekend terrein voor MRP Development met twee lopende projecten in de stad: de (her)ontwikkeling van het Osdorpplein en de bouw van 200 duurzame huurwoningen bij het Amstelstation. Bart Meijer, CEO MRP: “De overname maakt ons trots en blij. Wij omarmen de mode-industrie en zullen ons in eerste instantie richten op verbetering van de faciliteiten van het gebouw.”

Op 28 maart 1968 werd het WFC officieel geopend door Prins Bernhard. In de afgelopen vijftig jaar is het WFC uitgegroeid tot hét ‘meeting point’ voor de internationale mode-industrie. Een verzamelplaats voor ondernemerschap en creativiteit met mode als verbindende factor. De fashion-functie zal onder de nieuwe eigenaar in tact blijven. Ook het WFC-managementteam blijft hetzelfde. De torens zullen door MRP Development in fases opgeknapt worden. Te beginnen met de centrale entree. Roberto Meyer van MVSA Architects zal hiervoor een plan ontwikkelen.

Het team van MRP werd in deze transactie geadviseerd door Greenberg Traurig, PwC, Fakton en Amsborgh Management.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?