Mitiska REIM kondigt eerste acquisitie in Nederland aan

0

Mitiska REIM, Europa’s toonaangevende gespecialiseerde investeerder in retailparken, kondigt vandaag haar intrede in de Nederlandse markt aan met de verwerving van Boodschappencentrum De Lely in Arnhem. Deze nieuwe acquisitie volgt op de succesvolle toetreding van Mitiska REIM tot de Duitse, Franse, Spaanse en Portugese markt in de afgelopen 2 jaar.

Het perifeer Boodschappencentrum De Lely ligt nabij het centrum van Arnhem en is met diens 1,5 miljoen bezoekers per jaar en makkelijke bereikbaarheid het belangrijkste winkelcentrum in de omgeving. Het heeft een totale bruto verhuurbare oppervlakte van 10.800 m² verdeeld over 15 winkeleenheden met Jumbo en Lidl als belangrijkste huurders. De winkellocatie biedt tevens gratis parkeergelegenheid voor 285 wagens.

Bram Thomas, Investment Director van Mitiska REIM voor België, Frankrijk en Nederland, reageert op de overname: “Boodschappencentrum De Lely is een sterk presterende winkellocatie dewelke via haar aanbod van drie supermarkten, aangevuld met een reeks aan commerciële winkelketens, perfect weet in te spelen op de dagelijkse behoeften van klanten. Door onze value-add investeringsaanpak zien we in de nabije toekomst bijkomende kansen om het centrum en diens retailmix te moderniseren.”

Axel Despriet, CEO van Mitiska REIM, voegt hieraan toe: “We zijn zeer tevreden om met deze nieuwste aanwinst tot de Nederlandse markt te zijn toegetreden. Mitiska REIM is nu aanwezig in tien landen in Centraal-, West- en Oost-Europa, waar we telkens zeer efficiënt gebruik kunnen maken van onze expertise in zowel retail als retailvastgoed, alsook van onze goede relaties met toonaangevende nationale en internationale retailmerken.”

Mitiska REIM heeft Boodschappencentrum De Lely overgenomen van De Hoge Dennen Vastgoed, waarbij ze tijdens het transactieproces werd bijgestaan door Creating Retail Parks en Stibbe. CBRE en Houthoff stonden de verkoper bij in het verkoopproces.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?