Attens Hypotheken groeit naar twee miljard euro

0

Attens Hypotheken timmert stevig aan de weg. Drie jaar na de start van het bijzondere label is de portefeuille gegroeid naar twee miljard euro. Daarmee zijn ruim 9.000 mensen geholpen aan een nieuwe hypotheek.

Attens Hypotheken is sinds september 2015 de hypotheekverstrekker voor mensen die werken of gewerkt hebben in de sector zorg en welzijn. De hypotheek heeft aantrekkelijke kenmerken specifiek voor deze doelgroep. Zo kunnen een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit nul-urencontracten meetellen voor de berekening van de leencapaciteit. Ook artsen in opleiding komen in aanmerking voor een hypotheek. Attens verlaagt automatisch de rente bij (extra) aflossingen, als de klant daardoor in een lagere tariefklasse komt.

Attens Hypotheken worden verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het label is ontwikkeld samen met PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. De hypotheek is exclusief beschikbaar voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, dat ook de belegger is in de hypotheken. Doelstelling is dat Attens Hypotheken in 2020 een portefeuille heeft van 3 miljard euro.

“De belangstelling voor Attens Hypotheken blijft groot”, zegt George Dröge, directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea. “Het is erg mooi dat met het vermogen van Zorg & Welzijn al 9.000 deelnemers een prima hypotheek hebben gekregen, waarbij de betaalde rente op deze leningen ten goede komt aan alle deelnemers in het pensioenfonds.”

Dirk Jan Sloots, directeur van PGGM&CO voegt hieraan toe: “PGGM wil waarde toevoegen aan de maatschappelijk zo belangrijke zorgsector en de mensen die er werken. Dat doen we onder meer via ledenorganisatie PGGM&CO die is opgericht om (ex) medewerkers in zorg en welzijn te ondersteunen. Hieruit is de Attens Hypotheek voortgekomen en het is goed om te zien dat deze in een behoefte voorziet.”

www.attens.nl

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/attens-hypotheken-groeit-naar-twee-miljard-euro

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?