Hurks start met bouw Celsius Snellius

0

Onder de noemer ‘Woensel-West een stukje rijker’ is op 16 oktober jl. de bouw van Celsius Snellius in deze Eindhovense woonwijk officieel van start gegaan. Dat gebeurde met het slaan van de eerst paal. Daarmee maakte Hurks een begin met de tweede fase van Plan Celsius, die Hurks in opdracht van woningcorporatie Stichting Sint Trudo realiseert. De stedenbouwkundige visie en het ontwerp zijn van de hand van Tarra architectuur & stedenbouw en Buro Lubbers. Buurtkinderen verzorgden de officiële start bouw.

Woensel West moet hip, levendig en kleurrijk worden, maar vooral van nu. Met woningen die voldoen aan modern comfort en hedendaagse eisen op het gebied van duurzaamheid. Rond het Celsiusplein worden daarom zo’n 400 oude woningen vervangen door nieuwe woningen. Daarnaast omvat het gefaseerde plan betaalbare bedrijfsruimten.

Torenwoningen
Celsius Snellius bestaat uit 129 woningen van 60 tot 90 m² en 15 commerciële ruimtes. Het woonprogramma bestaat uit 15 maisonnettes boven de bedrijfsruimten en 76 grondgebonden woningen van twee of drie bouwlagen. Ook komen er drie zogenaamde torenwoningen van vier woonlagen met een dakterras. De overige woningen zijn 2-laags met een kleiner vloeroppervlak, bestemd voor 1 tot 2 persoonshuishoudens.

Huiskamergevoel
Net als bij de tegenovergelegen eerste fase, Celsius Van der Bildt wordt bij Snellius een ‘huiskamergevoel’ gecreëerd. Onder meer door middel van een toegangspoort aan de Edisonstraat met daarachter een eigen, autoluwe openbare ruimte. Ook bij Snellius zal het niet ontbreken aan kleur, al wordt de bijzondere look bij deze fase vooral gezocht in de grote buitenruimte en een veelheid aan groenvoorzieningen

Energiezuinig
Plan Celsius omvat in totaal vier fases. Celsius Van der Bildt is een jaar geleden opgeleverd. Die fase is bijzonder kleurrijk, inclusief bijzondere muurschilderingen met referenties naar de wetenschappers naar wie de omliggende straten zijn vernoemd. Net als bij de eerste fase worden de woningen in Snellius zeer energiezuinig. Ze zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen op het dak.

Da Vinci Huis
Ook Snellius wordt gebouwd volgens het bewezen Da Vinci Huis-concept van Hurks. Een snel en beproefd recept voor de ontwikkeling en realisatie van maatwerkwoningen, maar vooral voor een adequaat antwoord op de toenemende vraag naar flexibele, betaalbare en duurzame woonoplossingen.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/Hurks-start-met-bouw-Celsius-Snellius

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?