Giesbers partner van Madaster

0

Met een ferme handdruk bevestigden Paul van Doorn, senior planontwikkelaar bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, en Rob Oomen, partnerships manager Madaster, de partnerovereenkomst. Giesbers levert als maatschappelijk betrokken bouwbedrijf een bijdrage aan de ontwikkeling van Madaster. Een onafhankelijk publiek platform welke materialenpaspoorten genereert met als doel wereldwijd afval te elimineren. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en wordt ontwikkeld door Madaster Services onder toezicht van de Madaster Foundation.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

“Met Giesbers als partner van Madaster voegen we opnieuw een innovatief bedrijf toe aan ons netwerk van partners. Giesbers kan nu voor haar klanten projecten gaan voorzien van een materialenpaspoort en werken met onder andere de circulariteitsindicator in het Madaster platform. We zijn erg blij dat ook Giesbers deze stap zet om afval te elimineren door gebouwen te documenteren.” – Rob Oomen, partnerships manager Madaster

“Giesbers zet zich in voor een circulaire bouweconomie en kan hier als partner van Madaster concrete invulling aan geven. Al onze projecten worden uitgewerkt in BIM, de koppeling met een materialenpaspoort is snel gemaakt en daarmee creëren we toekomstwaarde voor onze klanten. Inmiddels lopen er verschillende projecten. Met WonenBreburg voor sociale huurwoningen, met Bouwinvest voor vrije sectorhuurwoningen en met BPD voor koopwoningen.’’ – Paul van Doorn, Giesbers Ontwikkelen en Bouwen

OVER DE MADASTER FOUNDATION
De Madaster Foundation is een Nederlandse non-profit stichting met ANBI status met als doel afval te elimineren. De foundation bestaat uit vertegenwoordigers van meerdere sectoren van de economie. De Madaster Foundation bevordert, beheert en stimuleert de ontwikkeling van materialenpaspoorten via het Madaster-platform voor bestaande en nieuwe gebouwen wereldwijd.

OVER GIESBERS
Giesbers Ontwikkelen en Bouwen is gevestigd in Wijchen en is een zelfstandig opererende dochter van GiesbersGroep in Arnhem.

 

https://www.madaster.com/nl/actueel/persberichten/giesbers-partner-van-madaster

Share.

Comments are closed.