Vastned start met aandeleninkoopprogramma van maximaal € 40 miljoen

0

Vastned Retail N.V., de beursgenoteerde Europese winkelvastgoedonderneming met focus op ‘venues for premium shopping’, start met het inkopen van maximaal € 40 miljoen eigen aandelen.

Het inkoopprogramma wordt uitgevoerd van 19 oktober 2018 tot en met 31 maart 2019, of zoveel eerder als voor € 40 miljoen eigen aandelen is ingekocht. Het inkoopprogramma wordt uitgevoerd op basis van de machtiging die is verkregen van de algemene vergadering van aandeelhouders op 19 april 2018.

Het doel van het inkoopprogramma is rendement genereren voor de aandeelhouders. Op dit moment zijn de investeringsmogelijkheden voor core city assets, waar Vastned waarde toe kan voegen, beperkt en zijn de rendementen op dit soort vastgoed historisch laag. De directie van Vastned is van mening dat de investering in eigen aandelen door inkoop op dit moment het beste alternatief is om rendement te genereren voor de aandeelhouders. Vastned zal de ingekochte aandelen in treasury houden.

Vastned heeft een onafhankelijke broker aangesteld voor de uitvoering van het inkoopprogramma namens Vastned. De timing van de aankopen zal bepaald worden door de broker onafhankelijk van, en zonder inmenging van, Vastned.

De uitvoering van het inkoopprogramma is afhankelijk van marktomstandigheden waardoor mogelijk niet voor het volledige bedrag ingekocht zal worden. Het inkoopprogramma wordt gefinancierd uit Vastned’s beschikbare kredietfaciliteiten, waarbij wordt vastgehouden aan de loan-to-value bandbreedte van 35% tot 45%.

De voortgang van het inkoopprogramma zal wekelijks bekend worden gemaakt via een persbericht en op de website van Vastned via www.vastned.com/aandeleninkoop.

 

https://pers.vastned.com/vastned-start-met-aandeleninkoopprogramma-van-maximaal–40-miljoen/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?