Campinaterrein wordt nieuwe hotspot van Eindhoven

0

Het Campinaterrein leeft weer. Met de komst van de DDW naar het Campinaterrein en met tijdelijke exposities door Robot Love en de Design Academy en door kwartiermaker Rob van der Ploeg verzamelde creatieve exposanten wordt gestart met de ontwikkeling van de nieuwe hotspot van Eindhoven. Van een voormalig fabrieksterrein voor zuivelproducten verandert dit gebied aan het Eindhovens Kanaal in een levendige stadswijk met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Oude fabrieksgebouwen blijven behouden en krijgen door nieuwe functies een nieuwe toekomst.

Al duurt het nog 3 tot 5 jaar voor er gewoond kan worden op het Campinaterrein; vanaf nu gaat BPD het gebied in gebruik nemen! In de tijdelijkheid zullen werkplekken, evenementen en horecaconcepten landen van partijen die passen bij de visie voor het gebied: voor nu naar straks en later middels een geleidelijke transformatie. Uiteindelijk wordt het Campinaterrein een nieuw stedelijk gebied waar wonen, werken en verblijven centraal staat.

‘We zijn er als BPD super trots op dat we het avontuur op het Campinaterrein aangaan met een scala aan creatieve partijen. Spannend is dat wel, maar het eerste resultaat mag er nú al zijn! Gevestigde namen maar ook innovatieve ‘new kids on the block’ zijn al naar het Campinaterrein gekomen. Ook is de locatie opgenomen in het programma van de Dutch Design Week 2018. Een vliegende start waarmee het karakter en de identiteit van de locatie vorm krijgt. Een fantastische boost waar BPD een gezonde dosis inspiratie uithaalt voor de volgende fases’ aldus Rob van der Ploeg – kwartiermaker voor het Campinaterrein.

Voor meer informatie over de tijdelijkheid www.campinaterrein.nl

Voor meer informatie over de toekomst www.nieuwbouw-campinaterrein.nl

 

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?