NSI koopt kantoorgebouw Jacobsweerd in Utrecht voor € 52,1 mln

0

Beursfonds NSI N.V. heeft het volledig verhuurde, 14.396 m² grote kantoorgebouw op de Sint Jacobsstraat 200 – 440 in het centrum van Utrecht gekocht. Het gebouw is aan vijf voornamelijk overheid gerelateerde partijen verhuurd en heeft een gemiddeld gewogen resterende looptijd van 4,6 jaar. Het kantoorgebouw bestaat uit drie bouwdelen, twee met een energielabel A en één met een energielabel B. De aankoopprijs van € 52,1 mln k.k. genereert een bruto aanvangsrendement van 6% op de huidige huur en 6,6% op de markthuurwaarde.

De transactie past binnen de strategie van NSI om zich te richten op het groeipotentieel van de G4 steden. Na deze aankoop vertegenwoordigt Utrecht 10% van de kantoren en HNK portefeuille (sept 18: 5%). De aankoop leidt tot een beleningsgraad (LTV) die net buiten de 35 – 40% target valt, maar geplande verkopen in het vierde kwartaal zullen dit terugbrengen ruim binnen de 35 – 40% bandbreedte.

Anne de Jong, CIO van NSI: “De centrale locatie van Utrecht, verbeterde infrastructuur en een dynamischer gebied rond het centraal station zal de positie van Utrecht als kantorenlocatie versterken wat zal leiden tot verdere huurgroei in de toekomst. Jacobsweerd is gelegen in een levendig multifunctioneel gebied, 5 minuten lopen van winkelcentrum Hoog Catharijne en het treinstation en biedt toekomstig ontwikkelingspotentieel.”

NSI is tijdens de aankoop juridisch bijgestaan door Houthoff, commercieel door Savills en technisch door SGS Search.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/267658-0/10/2018/nsi-koopt-kantoorgebouw-jacobsweerd-in-utrecht-voor—52-1-mln

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?