Betaalbare huurwoningen Zandzoom Limmen – Duc van Tol

0

Woningen worden gasloos en energieneutraal.

Tegen de kern van Limmen op de Zandzoom, worden achttien duurzame, betaalbare appartementen gerealiseerd. Camiel Honselaar, directeur HSB Bouw, en Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, ondertekenden afgelopen week de bijbehorende overeenkomst. “Het verheugt mij dat ik deze turnkey-overeenkomst kan ondertekenen voor het project Duc van Tol. Wij hebben als Kennemer Wonen extra in de woningen geïnvesteerd, wanneer het gaat om duurzaamheid. De woningen worden gasloos en krijgen in totaal 144 zonnepanelen. Hiermee worden ze energieneutraal opgeleverd,” aldus Dick Tromp.

Ontwikkeling en bouw
Voor Kennemer Wonen is dit een turnkey-project. Dit betekent dat het project volledig door HSB Bouw wordt uitgevoerd, van ontwikkeling tot bouw. Na de bouw neemt Kennemer Wonen deze woningen af van HSB Bouw. Camiel Honselaar: “In onze samenwerking met Kennemer Wonen en de gemeente vinden ook wij het belangrijk dat er voldoende betaalbare huurwoningen zijn. We zijn blij dat we op deze manier ons steentje hieraan bijdragen. De achttien sociale huurwoningen maken deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Limmer Linten’. Het project is ontworpen door architectenbureau Boparai uit Oostzaan.”

Prestatieafspraken
Kennemer Wonen is erg blij dat nieuwe betaalbare huurwoningen worden gebouwd in Limmen. Met de gemeente Castricum zijn namelijk prestatieafspraken gemaakt over nieuwbouw. Dick Tromp: “Met de gemeente hebben we afgesproken in de periode 2017-2020, 118 nieuw betaalbare huurwoningen toe te voegen aan onze voorraad. Dat gaan we helaas niet halen wegens onder andere een gebrek aan bouwlocaties. De mogelijkheid voor het toevoegen van deze achttien woningen op de Zandzoom is een initiatief dat wij graag vaker zien.”

Doorstroming
De ontwikkeling van de Limmer Linten blijkt ook goed voor de doorstroming van huurders. Naast de achttien betaalbare huurappartementen, worden er door HSB Bouw 79 koopwoningen gebouwd, variërend in type en bevinden zich 3 vrije kavels in het plan. Inmiddels is bekend dat een aantal huurders van Kennemer Wonen een woning heeft gekocht in de Limmer Linten. Doorstroming is doorgaans lastig te realiseren, vanwege een beperkt aanbod van (koop)woningen voor middeninkomens. Fijn dat deze beweging hier wel wordt gezien.

Planning
Er wordt nog deze maand gestart met de bouw. De betaalbare huurappartementen variërend tussen de 65 en 70 m² met een balkon of terras, worden naar verwachting over een jaar opgeleverd.

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?