Hurks en Van Wijnen van start met de bouw van De Schans boeit

0

Hurks en Van Wijnen ontwikkelen en realiseren nieuwe appartementen in Ridderkerk onder de naam ‘De Schans Boeit’. Het project bestaat uit één gebouw met 59 vrije sector huurappartementen voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance en één gebouw met 57 koopappartementen. In juni is er gestart met de heiwerkzaamheden en afgelopen vrijdag werd de start van de bouw gevierd met een feestelijke handeling, verricht door wethouder Volbregt Smit.

Met de ontwikkeling en realisatie van in totaal 116 appartementen in Ridderkerk, geven Hurks en Van Wijnen invulling aan een grote marktbehoefte in een uniek stukje Ridderkerk. De Schans Boeit ontstaat aan het water, op het drierivierenpunt in Ridderkerk, waar de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas samenkomen. De bijzondere locatie kenmerkt zich door industriële gebouwen en een nostalgisch-ruige omgeving met een weids uitzicht over het water. Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling Van Wijnen West: “Dit is een bijzondere locatie, die wordt getransformeerd van maritiem gerelateerde bedrijven naar een plek om te willen wonen. De locatie is gevestigd naast Paviljoen Struis en het pontje, dat je met een halfuur in de binnenstad van Rotterdam brengt. Helaas hebben de kopers vanwege een beroepsprocedure op de vergunning lang moeten wachten op de start van de realisatie van het project. Het heeft veel geduld van de kopers en de betrokken partijen gevraagd. Vandaag vieren we de start van de bouw met elkaar!”

Verhuizen op de dag dat je de sleutel krijgt
Kopers kunnen gebruik maken van MijnHuis: een service van Van Wijnen, waarbij de woningen volledig afgewerkt worden in een stijl die de koper kiest. Op het moment dat de appartementen opgeleverd zijn, hoeven de kopers alleen nog maar hun spullen te verhuizen. “We ervaren dat veel kopers hier gebruik van maken”, laat projectontwikkelaar Pedro van Zundert weten. “Zorgeloos verhuizen en de afwerking meefinancieren blijkt voor velen heel interessant.” Stefan de Ruijter, projectdirecteur van Hurks bouw en vastgoedontwikkeling: “Beide torens van De Schans Boeit hebben een industriële uitstraling en bestaan uit een gevarieerd aanbod van 2-, 3- en 4-kamer appartementen. Er was veel vraag naar deze appartementen. Reeds voor de start van de bouw waren alle koopappartementen verkocht.”

Meer informatie
De oplevering van de koopappartementen staat gepland in het eerste kwartaal van 2020. De oplevering van de huurappartementen volgt in het tweede kwartaal van 2020. Kijk op www.deschansboeit.nl voor meer informatie over het project.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/Hurks-en-Van-Wijnen-van-start-met-de-bouw-van-De-Schans-Boeit

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?