Syntrus Achmea laat huurders in centrum Utrecht gratis kennismaken met elektrische deelauto’s

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat als eerste woningverhuurder in Nederland huurders gratis kennismaken met elektrische deelauto´s. Bewoners van de 58 woningen in Museo aan de Lange Nieuwstraat, op 750 meter van de Domtoren, kunnen de eerste twee jaar elke maand een gratis rit maken in een auto van We Drive Solar. Daarnaast komen er in de ondergrondse parkeergarage van Museo twee e-bikes voor gezamenlijk gebruik.

Vorig jaar startte Syntrus Achmea als eerste verhuurder met drie elektrische deelauto’s aan de Oudenoord in Utrecht, eveneens in samenwerking met We Drive Solar. Binnenkort worden deze auto’s ook bij nieuwe woningen in de Karspelhof in Amsterdam geplaatst. De batterijen worden opgeladen met zonnepanelen en hebben een bereik van bijna 300 kilometer. Bedoeling is dat de batterijen op termijn ook ingezet kunnen worden voor het stroomgebruik in de woningen.

“Elektrische deelauto’s en –fietsen zijn een antwoord als we de opwarming van de aarde willen beperken en de leefbaarheid in de steden willen verbeteren”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Als stadspartner verbinden we graag partijen om deze projecten te realiseren. Moderne, duurzame vormen van mobiliteit maken de woningen bovendien extra aantrekkelijk voor huurders én voor institutionele beleggers. Als het aan ons ligt, komen er nog veel meer elektrische deelauto’s en –fietsen.”

We Drive Solar plaatst in eerste instantie twee deelauto´s bij Museo, dat eigendom is van BPL Pensioen. Mochten beide auto’s zijn gereserveerd, dan kunnen de huurders uitwijken naar een andere We Drive Solar–auto in de stad. Bewoners die meteen meer kilometers willen maken, kunnen een abonnement afsluiten voor het aantal dagen dat zij een auto gebruiken. Daarnaast geldt een voordelig tarief per kilometer.

Robin Berg, directeur We Drive Solar: “Syntrus Achmea biedt als eerste verhuurder in Nederland een gratis kennismaking met elektrische mobiliteit bij haar woningen. Een uniek aanbod om de automobiliteit van haar huurders 100% te verduurzamen met bovendien minder benodigde ruimte voor auto’s in de stad. Tegelijkertijd leveren de huurders een directe bijdrage aan een betere luchtkwaliteit in de historische binnenstad van Utrecht.”

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/gratis-kennismaken-met-elektrische-deelauto-in-utrecht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?