KARL LAGERFELD verhuist hoofdkantoor naar verduurzaamd rijksmonument

0

Monumentale “Zonnewijser” op Herengracht wordt nieuw hoofdkantoor iconisch modehuis.

KARL LAGERFELD verhuist met meer dan 150 medewerkers in de lente van 2019 zijn hoofdkantoor naar een verduurzaamd rijksmonument op de Herengracht. Het kantoor ligt temidden van W Hotel, Soho House en de Westerkerk. Het gebouw de “Zonnewijser”, is eigendom van de Amsterdamse ontwikkelaar en belegger Millten in partnership met Harvest Vastgoed en werd in 1615 gebouwd als woonhuis met een oppervlakte van 2.300 m². Bij oplevering zal het object volledig zijn afgesloten van gas en voorzien zijn van Energielabel A+, hetgeen uitzonderlijk is voor een monumentaal grachtenpand.

As our brand and organisation continue to grow, we are incredibly excited about our new office location for many reasons,” said Pier Paolo Righi, CEO of KARL LAGERFELD. “The stunning Zonnewijser building illustrates the mix of ‘classic and modern’ elements at the heart of our brand DNA; Karl and our teams are very much looking forward to seeing and experiencing the new office space. Furthermore, Amsterdam’s vibrant but elegant atmosphere perfectly complements the spirit of KARL LAGERFELD, and we are thrilled to call this city the home of our headquarters.”

Verduurzaming binnen de kaders van mogelijkheden vormt een belangrijk aandachtspunt voor alle betrokken partijen. Het het rijksmonument ondergaat momenteel een volledige transformatie en renovatie voor de toekomst.

Lennart Rottier en Foppe Eshuis, eigenaren van Millten, geven aan trots te zijn op de samenwerking met KARL LAGERFELD. Eshuis: “In lijn met onze andere projecten zoals het voormalig Prinsengrachtziekenhuis, De Westergasfabriek en het New Werktheater sluit de combinatie van toonaangevend creatief bedrijf KARL LAGERFELD en het eeuwenoude gebouw de Zonnewijser naadloos aan en vertaalt wederom ons motto “creating the future of history.”
Rottier: “Waar wij als Millten duurzaamheid een normaal gegeven vinden is dit moeilijk te realiseren binnen de grenzen van een historisch gebouw. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat we met huurder KARL LAGERFELD en adviseur iLINQ o.a. bewerkstelligen dat het pand volledig van het gas gaat en voorzien zal zijn van Energielabel A+. Daarmee dragen we het culturele erfgoed ver de toekomst in.”

De eigenaren werden geadviseerd door CBRE, KARL LAGERFELD werd in deze transactie bijgestaan door Solved huisvestingsadviseur. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft KARL LAGERFELD een kantoor in Parijs.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?