Woonservice gestart met nieuwbouw Westerbork

0

Woningcorporatie Woonservice is gestart met de nieuwbouw van 28 seniorenappartementen op de locatie “De Wegwijzer” in Westerbork. Begin 2020 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in het nieuwe appartementencomplex.

Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice, verrichtte afgelopen dinsdag de eerste graafwerkzaamheden: “Dit is voor senioren een prachtige locatie om te wonen. Dichtbij voorzieningen en pal naast zorgcentrum ’t Derkshoes. We zijn blij dat de bouw nu gestart is. Er is veel vraag naar seniorenwoningen in Westerbork en we verwachten dat deze vraag de komende jaren gaat toenemen. Om die reden investeren wij fors in het aantal levensloopbestendige woningen in ons gehele werkgebied.”

Zelfstandig wonen, met zorg dichtbij
Met de nieuwbouw in Westerbork richt Woonservice zich op een groeiende groep senioren, die zelfstandig blijven wonen, maar wel behoefte hebben aan een meer beschutte woonomgeving met zorg dichtbij. Voor dit laatste hebben de bewoners aan zorgcentrum ’t Derkshoes een goede buur. Het ’t Derkshoes huurt één van de appartementen in het complex, om van daaruit zorg aan te bieden.

Nog een aantal appartementen beschikbaar
Het nieuwe appartementencomplex is begin 2020 gereed. Er is nog een aantal appartementen beschikbaar. Begin 2019 biedt Woonservice deze woningen aan via de website www.woonservice.nl. Geïnteresseerden kunnen hierop reageren.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/0fc8035b03a38afa/original/2018-10-11-Persbericht-Woonservice-gestart-met-nieuwbouw-Westerbork.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?