ProDelta zet nog sterker in op verduurzaming van de vastgoedportefeuille middels BREEAM-NL keurmerk en investering in het grootste zonnestroomproject van Nederland

0

ProDelta heeft haar duurzaamheidsdoelstellingen verder aangescherpt. Zo worden alle nieuwbouw projecten ontwikkeld conform de stringente BREEAM-standaarden. BREEAM is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Dit keurmerk wordt gebruikt om de duurzaamheidprestatie te bepalen van nieuwe gebouwen. Doelstelling is om gefaseerd de gehele vastgoed portefeuille te verduurzamen.

Naast de stringente (bouwkundige) BREEAM eisen heeft ProDelta de doelstelling om haar volledige portfolio te voorzien van groene energie. “Alle door ons en onze huurders gebruikte energie wensen wij op te wekken middels eigen installaties. Zo hebben wij recent geïnvesteerd in een eigen windmolen en is er gestart met de aanleg van diverse zonnestroomsystemen op de daken van onze projecten”. Momenteel bouwt ProDelta het grootste zonnestroomsysteem van Nederland.

Als antwoord op de toenemende vraag naar duurzame oplossingen richt ProDelta zich met haar innovaties al langer op ‘groene’ oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn een reeds ontwikkelde windmolen met een capaciteit van 3,5 Mega Watt, goed voor energievoorziening voor 2.350 huishoudens en de investering in het grootste zonnestroomsysteem van Nederland, dat ontwikkeld is op het dak van Distriport Tilburg. Over een oppervlakte van 60.000 m² zijn gedurende twee fases diverse zonnepanelen geïnstalleerd. Het totale zonnestroomsysteem levert uiteindelijk een totale capaciteit van 7 Megawatt. Met deze investering kunnen uiteindelijk 1.800 huishoudens voorzien worden van duurzame energie. De hierboven genoemde initiatieven voorzien gezamenlijk circa 4.150 huishoudens van duurzame energie. De ontwikkelingen sluiten aan op de duurzaamheidsstrategie van ProDelta en zijn een grote stap richting het leveren van een bijdrage aan een groenere en duurzame toekomst.

Sander van Zwienen, Adjunct-Directeur Vastgoed ProDelta: “We zijn trots dat we als ProDelta investeren in het grootste zonnestroomsysteem van Nederland en daarmee een enorme stap maken om onze gehele portfolio (600.000 m²) te ‘vergroenen’. De doelstelling van ProDelta is om op innovatieve en duurzame wijze vastgoed te ontwikkelen en uit te bouwen. De vastgoedstrategie van ProDelta kenmerkt zich door verantwoord gebruik van grond, materialen en natuurlijke hulpbronnen. Bij de ontwikkeling van projecten staan duurzame oplossingen en materialen voorop. Het toepassen van zonnepanelen alsmede de windmolen zijn hier voorbeelden van. ProDelta wil door participatie in deze projecten een actieve bijdrage leveren aan het enerzijds verminderen van de CO2-uitstoot en anderzijds aan het opwekken van duurzame en schone energie”.

 

https://www.prodelta.nl/index.php?navid=11&id=1232&pagenum=1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?