Nieuwe uitgave NVM Business: “Commercieel Vastgoed in 50 gemeenten 2018”

0

‘Commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018 – De markt voor kantoren, winkels en bedrijfsruimten in cijfers’ is de titel van een nieuwe, handzame uitgave van NVM Business.

In de publicatie worden voor de vijftig grootste gemeenten in Nederland de vastgoedcijfers van de belangrijkste deelmarkten binnen het commercieel vastgoed in kaart gebracht. Alfabetisch gerangschikt, van Alkmaar tot Zwolle, geeft de uitgave een actueel beeld van de lokale markt voor commercieel vastgoed.

Verdeeld over de deelmarkten kantoren, winkels en bedrijfsruimten wordt ingezoomd op (structureel) aanbod en opname, voorraad en transactie. Hoewel de verschillen binnen Nederland groot zijn, vertoont de vraag naar commercieel vastgoed onder invloed van de gunstige economische omstandigheden over het algemeen een stijgende lijn. De data waarop de NVM Business-uitgave is gebaseerd, zijn ook te vinden in de MIDAS-applicatie Business Marktanalyse.

Over NVM Business
De NVM is in Nederland de grootste vereniging voor makelaars en taxateurs. Zij geeft via educatie en research doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Daarnaast zorgt zij voor belangenbehartiging richting overheid en politiek. De vakgroep NVM Business is gespecialiseerd in commercieel vastgoed – kantoren, bedrijfsgebouwen, winkels en horeca – en bestaat uit circa 725 makelaars die zich onderscheiden door hun uitgebreide kennis van de regio’s waarin zij actief zijn. Door verdere professionalisering en het bevorderen van integriteit wil NVM Business de autoriteit worden op het gebied van commercieel vastgoed in Nederland.

Van het totale aanbod van te huur of te koop staande kantoren in Nederland is iets meer dan 50% in handen van een bij NVM Business aangesloten bedrijfsmakelaar. Tot het aanbod worden gerekend: bestaande dan wel in aanbouw zijnde kantoorgebouwen waarin minimaal 500 m² beschikbaar is.

 

https://www.nvm.nl/actueel/persberichten/2018/50gemeenten

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?