Syntrus Achmea tekent contracten voor ruim tweeduizend woningen in eerste helft 2018

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in de eerste helft van 2018 contracten getekend voor de realisatie van 2233 woningen. Met deze acquisities is een investering gemoeid van ruim 600 miljoen euro.

“Met het hoge investeringsvolume geven we invulling aan de wens van onze institutionele klanten om meer te beleggen in het middensegment huurwoningen”, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “De vraag naar betaalbare woningen is enorm, met name in de Randstad. Wij zijn trots dat we een deel van die vraag kunnen inlossen. Zo dragen wij bij aan steden die bereikbaar zijn voor alle inkomensgroepen.”

Het overgrote deel van de ruim 2200 nieuwe woningen wordt gasloos gebouwd. Maarsen: “We hadden deze voorwaarde al opgenomen in onze acquisitie-strategie, nog voordat de wettelijke regeling van kracht werd. We zetten ons actief in voor een duurzamere samenleving, ook omdat we weten dat woningen met gas op termijn minder aantrekkelijk worden. Maatschappelijk en financieel rendement gaan hier hand in hand.”

De Randstad is sterk vertegenwoordigd in de nieuwe pijplijn, met grote objecten in onder meer Haarlem, Leiden en Amsterdam. Zo worden op Oostenburg (foto), een van de drie oostelijke eilanden tussen het IJ en de grachtengordel, op eigen grond 277 woningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen: sociale huur, middenhuur en duurdere huur.

Syntrus Achmea verwacht de komende drie jaar circa 1,5 miljard euro te investeren in vastgoed. Maarsen zou een deel daarvan graag in Amsterdam beleggen. “Op dit moment zijn wij echter zeer terughoudend in de stad. De eenzijdige focus van het college op sociale huur en middenhuur ontwricht de markt. Je hebt ook dure koop en huur nodig om betaalbare woningen te kunnen bouwen. We moeten kijken wat de stad nodig heeft. Dat is een betere basis dan politieke emotie.”

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-tekent-in-eerste-helf-2018-voor-2200-woningen

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?