Catharinasteeg Leiden wint NRW Jaarprijs 2018

0

De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden.

De Catharinasteeg in Leiden van MRP Development & UBS Assetmanagement heeft de NRW Jaarprijs 2018 gewonnen. De trotse winnaar heeft afgelopen week in Theater Amsterdam de sculptuur in ontvangst genomen van juryvoorzitter René Vierkant.

De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad, met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca, is zeer geslaagd.

Juryvoorzitter René Vierkant: “Met dit project is zeker niet altijd de makkelijkste weg bewandeld en zichtbaar is het lef en doorzettingsvermogen om historisch Leiden met het moderne stadsleven te verbinden. Er is een hoogwaardig gebied ontstaan waar het lijkt alsof je er als bezoeker geheel vanzelf naar toe wordt getrokken en waar je vervolgens heerlijk blijft dwalen en waar je graag weer naar terugkeert! Precies zoals een retailontwikkeling hoort te zijn.”

In de veranderende wereld vormt een integrale gebiedsontwikkeling als de Catharinasteeg een zeer geslaagd voorbeeld voor de sector. Een pronkstuk waarin een logisch rondje in de winkelrouting wordt gecreëerd en tegelijkertijd een verloederd stuk binnenstad tot nieuw leven is gewekt met prachtige winkels en bijzondere horeca.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?