Weer meer verkochte woningen in augustus

0

In augustus zijn er 20.892 woningen verkocht. Dat is 0,5% meer dan in augustus 2017.

In vergelijking met vorig jaar neemt het verschil toe. Zo nam het aantal verstrekte hypotheken ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar toe met 9,6% naar 31.972. Paul de Vries, woningmarktexpert van het Kadaster, licht de ontwikkelingen als volgt toe: “We zien vooral dat de trend van het stijgend aantal verkopen nu buiten de Randstad doorzet.”

Vooral in Noord Nederland toenemend aantal transacties
Afgelopen maand steeg het aantal transacties ten opzichte van vorig jaar in Zeeland (25,2%), Friesland (14,3%), Groningen (12,4%), Overijssel (6,2%), Drenthe (4,0%), Gelderland (2,0%) en Noord-Brabant (0,9%). Dat zijn de provincies waarin het aantal woningverkopen na het herstel van de woningmarktcrisis achterbleef. Het aantal transacties in met name Flevoland (-10,1%) en Noord-Holland (-5,6%) blijft dalen.

Meer verkochte eengezinswoningen
Van de vijf woningtypen die we onderscheiden, nam in augustus het aantal twee-onder-een-kapwoningen (9,2%) het sterkst toe, gevolgd door de vrijstaande woningen (4,5%). Beide woningtypen stegen vorige maand ook al ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De toename van eengezinswoningen (3,5%) en de daling van het aantal appartementen (-6,3%) heeft alles te maken met de regionale ontwikkelingen. In de meer landelijke regio’s staan meer grondgebonden woningen.

Stijgend aantal afgesloten hypotheken
Het Kadaster registreerde in augustus 2.800 (9,6%) nieuw afgesloten hypotheken meer dan in augustus vorig jaar. In totaal werd er voor 9,9 miljard euro aan hypotheken afgesloten in augustus.

 

https://www.kadaster.nl/-/weer-meer-verkochte-woningen-in-augustus

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?