Projectenwebsite IVBN gelanceerd tijdens bijeenkomst met G40 en G5

0

IVBN-voorzitter Dick van Hal heeft 17 september de IVBN-projectenwebsite gepresenteerd in het bijzijn van bestuurders en ambtenaren van de G40 en de G5, enkele provincies, de VNG, het Ministerie van BZK en leden van IVBN. Onder de noemer ‘De Gezamenlijke Stad’ waren de grote gemeenten en andere partijen uitgenodigd om deze middag samen met IVBN-leden te discussiëren over de bijdrage van institutionele vastgoedbeleggers leveren aan de ontwikkeling van de stad. Uit de circa 30 projecten op de website werden er negen door IVBN-leden gepresenteerd en naar aanleiding daarvan werd onderling enthousiast gesproken over méér middenhuurwoningen, investeringen in winkelgebieden, nieuwbouw en transformatie van kantoren en de toekomst van zorgvastgoed. Met de projectenwebsite wil IVBN het maatschappelijke belang van institutionele vastgoedbeleggers beter onder de aandacht van de G40-gemeenten brengen en samenwerking stimuleren. Het is de bedoeling deze bijeenkomst te laten uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende, informele en rechtstreekse ontmoeting tussen gemeenten en IVBN-leden. Naast alle G5-gemeenten hadden de volgende G40-gemeenten belangstelling voor de bijeenkomst: Apeldoorn, Delft, Dordrecht, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Hoorn, Leiden, Oss, Tilburg en Zaanstad.

IVBN-voorzitter Dick van Hal wees op de grote diversiteit van investeringen die door IVBN-leden worden gedaan in zowel de grote steden, maar ook (en steeds meer) daar buiten, zoals bijvoorbeeld woningprojecten in Zaltbommel en Berkel Rodenrijs. Zijn belangrijkste boodschap was dat institutionele vastgoedbeleggers een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen die gemeenten op zich af zien komen. Dat loopt uiteen van het huisvesten van middengroepen, zorgen voor attractieve winkelgebieden en aantrekkelijke kantoren op goede, multifunctionele locaties tot het beperken van de CO2-uitstoot door het verder verduurzamen van de bestaande voorraad en het voorbereiden op de energietransitie.

 

https://www.ivbn.nl/persbericht/projectenwebsite-ivbn-gelanceerd-tijdens-bijeenkomst-met-g40-en-g5

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?