Zorgvastgoedfonds Syntrus Achmea duurzaamste ter wereld, woningfondsen in Nederland eerste en derde

0

Vijf huisfondsen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben de maximale waardering van vijf sterren behaald in de toonaangevende GRESB-benchmark. Het ADHCPF is zelfs het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. In Nederland eindigden de woningfondsen UFCV en ADVARP op respectievelijk de eerste en derde plaats. Ook het retailfonds ADRPF en het PVF Zakelijke Hypothekenfonds kregen vijf sterren.

Pensioenfonds Vervoer behaalde net als vorig jaar de eerste plaats in zijn categorie en mag zich daarmee opnieuw Sector Leader noemen. Net zoals Vervoer realiseerden ook de andere portefeuilles van discretionaire klanten een outperformance ten opzichte van de benchmark.

“Dit is een prestatie om ongelofelijk trots op te zijn”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Over de hele linie hebben we onze prestaties op het gebied van duurzaamheid sterk verbeterd, met deze prachtige resultaten als gevolg. We zeggen niet alleen dat we duurzaamheid heel belangrijk vinden; we laten het ook zien.”

De GRESB Real Estate Assessment meet wereldwijd de duurzaamheidsprestaties van vastgoedfondsen en –portefeuilles. Dit jaar heeft een recordaantal van 874 fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark. Syntrus Achmea participeerde met 12 fondsen/portefeuilles, waarvan de gemiddelde score 14 procent hoger lag dan vorig jaar.

De fondsen die dit jaar vijf sterren kregen, zagen hun score bovengemiddeld stijgen. Zo verbeterde de score van het zorgvastgoedfonds ADHCPF met 17 procent. De woningfondsen UFCV en ADVARP klommen respectievelijk met 24 en 23 procent; het retailfonds ADRPF met 21 procent. Veruit de grootste sprong maakte echter het Duitse woningfonds GRP. Met een verbetering van 42 procent kroonde het fonds zich tot het duurzaamste woningfonds in Duitsland.

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/zorgvastgoedfonds-duurzaamste-ter-wereld

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?