Schuytgraaf krijgt er 55 betaalbare appartementen bij

0

In Schuytgraaf bouwt Veluwezoom Verkerk voor woningcorporatie Portaal 55 betaalbare appartementen. Op donderdag 6 september sloeg de Arnhemse wethouder Ronald Paping (Wonen en wijkwethouder Schuytgraaf) symbolisch de eerste paal. Het appartementengebouw komt aan de Parnassusstraat, naast de internationale school en tegenover winkelcentrum Schuytgraaf. Naar verwachting zijn de sociale huurwoningen eind 2019 gereed.

Er is in Arnhem behoefte aan kleine appartementen met lift, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens. Woningcorporatie Portaal wil graag het aantal van dit soort woningen in haar bezit vergroten. Robert van Dijk, vastgoedmanager bij Portaal: “Wij zoeken in Arnhem actief naar plekken om duurzame en betaalbare woningen te bouwen. En we doen dat het liefste in de buurt van voorzieningen en het openbaar vervoer. Deze locatie in Schuytgraaf ligt naast station Arnhem-Zuid en tegenover het winkelcentrum. Een ideale plek voor zowel ouderen als jongeren.”

Schuytgraaf groeit
In Schuytgraaf wordt de komende jaren weer flink gebouwd, voor verschillende doelgroepen. Gemeente Arnhem is verheugd dat Portaal verder invulling geeft aan dit gebied. Ronald Paping (wethouder Wonen en wijkwethouder Schuytgraaf): “’Hoe diverser een wijk, hoe groter de leefbaarheid en dus hoe fijner mensen het vinden om er te wonen. In de Schuytgraaf hebben we de mogelijkheid om dit vanaf de start goed te doen. Hier vind je huizen voor alle inkomens. Mooi dus dat hier een appartementengebouw met alleen sociale huurwoningen komt. En ook nog eens zo vlakbij de wijkvoorzieningen en het treinstation. In Arnhem hebben we een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Niet voor niets hebben we afgesproken dat van alle te bouwen woningen minimaal 30 procent sociale huurwoningen moet zijn. Daarom juich ik deze toename met 55 sociale huurwoningen van harte toe.”

55 Appartementen
Aannemer Veluwezoom Verkerk bouwt de 55 driekamer appartementen voor Portaal. De huurprijs van de appartementen valt binnen de grens voor sociale huur en zal ongeveer zeshonderd euro bedragen. De oplevering staat gepland voor eind 2019. De appartementen worden gebouwd volgens het programma Plus Wonen van VolkerWessels. Dit betekent dat ze gebouwd worden binnen gestandaardiseerde efficiënte processen.

Over Portaal
Woningcorporatie Portaal werkt aan goed en betaalbaar wonen. Samen met huurders, maatschappelijke organisaties en overheden bouwen we aan een kansrijke toekomst van mensen en buurten. We investeren in een thuis voor iedereen. Portaal biedt in Arnhem onderdak aan circa 5.000 huishoudens. Daarnaast zijn we werkzaam in de regio’s Amersfoort, Leiden, Nijmegen en Utrecht.

Over Veluwezoom Verkerk
Veluwezoom Verkerk is een ontwikkelend bouwbedrijf dat opereert in het oosten en midden van het land en is actief op het gebied van woningbouw (laag- en hoogbouw), renovatie en utiliteitsbouw.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/219d28a64107d448/original/2018-09-07-Persbericht-Schuytgraaf-krijgt-er-55-betaalbare-appartementen-bij.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?