Villa Alba met 26 sociale huurappartementen opgeleverd

0

Het appartementengebouw Villa Alba in ’s-Gravenzande met 26 sociale huurappartementen is klaar! Op 5 september 2018 werd de eerste sleutel door wethouder wonen Ben van der Stee en Paul Huijsdens manager wonen bij woningcorporatie Arcade uitgereikt aan het echtpaar Zuiderwijk.

Het appartementengebouw heeft een frisse uitstraling door het gebruik van lichte materialen en veel glas en kreeg de passende naam Villa Alba. Het complex bestaat uit twee vleugels en een atrium verbindt beide vleugels met elkaar. “Bij elk nieuwbouwproject besteden wij extra aandacht aan architectuur door te kiezen voor mooie en duurzame materialen. Zo ook bij dit project, de architectuur is eigentijds en opvallend. Arcade is trots op dit mooie appartementengebouw. Een gebouw waar de toekomstige bewoners zich vast en zeker thuis gaan voelen”, vertelt Paul Huijsdens.

Betaalbare woningen in Westland
“De behoefte aan betaalbare woningen in Westland is groot. Dat geldt voor de koop-, maar zeker ook voor de huurmarkt. Met dit project levert Arcade een mooie bijdrage aan de ambitie van de gemeente om meer betaalbare woningen te bouwen voor de Westlanders. Het is goed te constateren dat dankzij lokaal maatwerk 24 van de 26 woningen zijn toegewezen aan inwoners van Westland”, aldus wethouder wonen Ben van der Stee.

In onze vertrouwde buurt
De eerste sleutel werd uitgereikt aan het echtpaar Zuiderwijk uit ’s-Gravenzande. Samen waren zij 20 jaar in dienst als beheerdersechtpaar van het service appartementencomplex “het oude land” in ’s-Gravenzande. Sinds kort is het echtpaar met pensioen en moesten zij verhuizen. “Toen wij hoorden dat in het voormalige Arcade-kantoor appartementen werden gebouwd, hebben wij ons gelijk aangemeld. Gelukkig stonden we al 15 jaar als woningzoekende ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden. We wilden na ons pensioneren graag in onze vertrouwde buurt blijven wonen. Het is hier fijn wonen met het gezellige centrum op loopafstand.” Het echtpaar Zuiderwijk werd onlangs op initiatief van de bewonerscommissie “het oude land” in het zonnetje gezet door de WOS. Zij ontvingen de zogenaamde “dat verdient een taart” voor hun bewezen diensten als beheerdersechtpaar. “Dat was een mooie afsluiting en nu de eerste sleutel is weer een mooi begin van iets nieuws.”

 

https://www.arcadewonen.nl/over-ons/nieuws/villa-alba-met-26-sociale-huurappartementen-opgeleverd/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?