Oplevering Becelhuis Upfield Rotterdam

0

In 6 maanden tijd heeft Heembouw Kantoren het iconische gebouw “het Becelhuis” voor de afdeling R&D van Upfield (voormalig Unilever BCS) gerenoveerd naar een hedendaags kantoor. Donderdag 19 juli was de oplevering aan een zeer tevreden klant. Samen is er een goede basis gelegd voor een optimale samenwerking.

Als oplevercadeau kregen bij de bouw betrokken werknemers van Upfield uit handen van Martijn Icke (manager Service & Onderhoud Heembouw) een weckpot met daarin een klein ecosysteem overhandigd dat succesvol zelfvoorzienend is. In deze weckpot zit de filosofie gevangen van de samenwerking tussen Heembouw en Upfield en deze sluit ook mooi aan bij de missie van Upfield: “from seed to serving at the breakfast, lunch or dinner table”. De samenwerking wordt binnen Upfield doorgetrokken naar het casco herstel van gebouw “The Attic” en de optimalisatie van de lab-ruimten in Het Becelhuis.

Duurzame transformatie
Het kantoor is duurzaam getransformeerd en voorzien van alle comfort en kwaliteit. Centraal in de ruimte is een grote vide gerealiseerd en een nieuwe trap die de twee verdiepingen met elkaar verbindt. Naast de werkplekken en verschillende soorten vergaderfaciliteiten is er een ruime keuken, het hart van de R&D afdeling. Ook de ‘tasting counters’ hebben een prominente plek in het nieuwe kantoor gekregen. Hier worden dadelijk nieuwe producten getest en geproefd. Klanten worden hier ontvangen om kennis te maken met de diversiteit aan producten die Upfield in de portefeuille heeft.

Optimale processen
Bij de ontwikkeling van de nieuwe werkplekken is door de architect volop aandacht besteed aan duurzaamheid. In eerste instantie gaat het hier om het intensieve hergebruik van bestaande gebouwen die niet optimaal gebruikt werden. Door de R&D dicht bij het productieproces te plaatsen worden belangrijke winsten geboekt. Het bestaande gebouw is volledig geïsoleerd en het dak is volledig vernieuwd. Naast de energetische opwaardering van het casco zijn ook nieuwe duurzame technieken geïntegreerd in het plan. Het kantoor is volledig voorzien van nieuwe luchtbehandeling met warmteterugwinning. Voor de verlichting werd gekozen voor hoogwaardige LED-verlichting. Daarnaast is ook aan circulariteit gedacht. Enerzijds zijn maximaal elementen uit de bestaande bouw hergebruikt in het nieuwe plan. Denk bijvoorbeeld aan koelinstallaties en de posities van toegangen en trappartijen. Anderzijds is bij de keuze van de nieuwe materialen gedacht aan het toekomstig hergebruik. Al deze maatregelen samen zorgen voor een duurzame ingreep op deze bijzondere plek in Rotterdam. Het ontwerp vertaalt het concept van Het Nieuwe Werken op maat van het bedrijf. Het transformatieplan voor het interieur en casco is ontworpen door Johan De Wachter Architecten uit Rotterdam.

 

https://www.heembouw.nl/nieuws-blog/nieuws/2018/juli/oplevering-becelhuis-upfield-rotterdam/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?