M7 Real Estate koopt voor 140 miljoen Euro aan assets voor EREIP IV

0

M7 Real Estate, de pan Europese vastgoedinvesteerder en assetmanager (“M7”), kondigt aan dat het de aankoop van 140 miljoen euro aan assets namens M7 European Real Estate Investment Partners IV (“M7 EREIP IV” of het “Fonds”) heeft afgerond. Dit is haar grootste fonds tot nu toe waar naar verwachting in de zomer nog eens voor 35 miljoen euro aan assets voor worden verworven. Deze aankoop behelst circa 68 gebouwen met een totaal van 331.000 vierkante meter in Denemarken, Duitsland en Nederland Het betreft hier een combinatie van single asset transacties en portefeuilles deals.

Het Fonds was volledig ingeschreven in November 2017 met een totaal ingelegd vermogen van 400 miljoen euro door een breed scala aan investeerders uit o.a. de VS, Hongkong en het Midden-Oosten. Het volledig geïnvesteerd vermogen voor dit Fonds bedraagt circa 800 miljoen euro, geïnvesteerd in high yielding,value-add regionaal onroerend goed in Ierland, Scandinavië, Duitsland en Nederland.

De totale portefeuille in het Ereip IV fonds, dat momenteel wordt beheerd door M7 via haar Europese platform, bestaat uit circa 1,3 miljoen vierkante meter met 212 multi-let kantoor en industriële assets met een WALT van 4,2 jaar en een leegstand van 17,1%. M7 zal een aantal asset management initiatieven initiëren ter verbetering van de bezetting, de prestatie en de waarde van de portefeuille.

Richard Croft, Chief Executive van M7 Real Estate, heeft gereageerd: “Het volledig investeren van M7’s grootste Fonds tot nu toe, markeert een belangrijke mijlpaal voor ons. Sinds november 2017 heeft M7 in dit Fonds aangetoond het vermogen te hebben om middels haar pan-Europese platvorm een pipeline te presenteren van inkomen-genererend, value-add vastgoed. De portefeuille biedt goede value-add kansen om een aantrekkelijk rendement voor onze beleggers te realiseren door toepassing van onze asset managementexpertise.”

 

https://www.m7re.eu/nl/nieuws/nieuws/m7-real-estate-koopt-voor-140-miljoen-euro-aan-assets-voor-ereip-iv/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?