HDN tweede kwartaaloverzicht 2018; Starters lopen achter

0

De hypotheekmarkt blijft in beweging. De daling in februari en maart wordt goed gemaakt door de stijgende lijn in april, mei en juni. De hypotheekaanvragen stijgen het tweede kwartaal 2018 ruim 5% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2017. Opvallend daarbij is dat de starter achter blijft. Ten opzichte van het tweede kwartaal 2017 is het aantal hypotheekaanvragen onder deze groep bijna 10% gedaald. Dit kan te maken hebben met een sterke stijging van de woningprijzen en het benodigde eigen geld dat meegebracht moet worden.

Meer weten over de cijfers? Bekijk het interactieve kwartaaloverzicht van HDN en maak zelf selecties in de grafieken en tabellen om in te zoomen op de ontwikkelingen in de markt.

 

https://www.hdn.nl/hdn-tweede-kwartaaloverzicht-2018/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?