Overdracht Kasteel van Gemert naar nieuwe eigenaar

0

Een historische en unieke gebeurtenis.

Op 29 juni zal een feestelijke wijze de overdracht van het Kasteel van Gemert van de Congregatie van De Heilige Geest naar de nieuwe eigenaar de heer B.J.F.M. (Bas) van de Laar met BL Huisvesting voltrekken.

Het eeuwenoude Kasteel van Gemert is prominent gelegen aan het Ridderplein in het centrum van Gemert. Het is één van de acht Brabantse kloostercomplexen bestaande uit herkenbare middeleeuwse gebouwen. Het kasteel is gebouwd vanaf 1391 door de Duitse Ridderorde. Door de eeuwen heen kende Kasteel van Gemert een roemruchte geschiedenis van verschillende eigenaren. Inmiddels behoort het tot het iconisch erfgoed van Brabant.

Een historische en unieke gebeurtenis
Na slechts enkele eigenaren in de afgelopen 627 jaar te hebben gekend, zoals de Duitse Orde, de familie Van Riemsdijk, de Jezuïeten en de Congregatie van de Heilige Geest, is vanaf 29 juni 2018 nu de familie B.J.F.M. (Bas) van de Laar met BL Huisvesting de nieuwe eigenaar van dit historisch erfgoed, dat altijd een middelpunt in de regio was en in de toekomst nog meer zal zijn.

Het kasteel zal door BL Huisvesting dusdanig worden ontwikkeld voor een dynamische en levensvatbare toekomst van het kasteel. De herontwikkeling richt zich tevens op de versterking van de economische, maatschappelijke en toeristische positie van Noord-Brabant en Gemert in het bijzonder. Het kasteel heeft straks diverse functies waaronder een hotel, conferentiecentrum, theater, toprestaurant, wintertuin, expositieruimte, een bed & breakfast met bruidssuite en wonen.

BL Huisvesting
BL Huisvesting investeert in de leefbaarheid en voorzieningen in nieuwe en bestaande winkelcentra, woongebieden, historisch erfgoed en bedrijfslocaties in steden en dorpen in Nederland. Wij ontwikkelen woningen, supermarkten, winkels, hotels en conferentiecentra en complete bedrijfsboulevards. Met succes, en met ruimte voor de maximale kwaliteit, gebruikersgericht, innovatief en duurzaam. We hebben oog voor de meest gewilde locaties en voor de beste samenwerkingspartners. Dat we met elkaar ontzettend mooie resultaten kunnen bereiken, bewijzen talrijke succesvolle ontwikkelingen van BL Huisvesting. Wij zijn altijd op zoek naar geschikte locaties en samenwerkingspartners in de publieke en private sector.

Gebiedsontwikkelaar Bas van de Laar heeft veel liefde voor monumentale gebouwen en historische kernen. Dat noodzaakt vrijwel altijd tot maatwerk, gebaseerd op een tweeledige basisfilosofie: geen concessies doen aan de kwaliteit en cultuurhistorische waarde en optimaal ontwikkelen voor de gebruiker. Daarbij willen ze vooral sámen ontwikkelen met betrokken partijen, met oog voor de gebruikers en omgeving, want dat levert de hoogste blijvende meerwaarde op.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?