Syntrus Achmea RE&F verwerft gezondheidscentrum in Nieuwegein voor portefeuille zorgvastgoedfonds

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft een gezondheidscentrum in Nieuwegein verworven voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). De aankoop, die werd begeleid door CBRE, is de derde acquisitie van bestaand zorgvastgoed dit jaar. De portefeuille van het fonds groeit daarmee tot 346 miljoen euro.

Gezondheidscentrum Zorgplein Zuid ligt in winkelcentrum Hoogzandveld in Nieuwegein-zuid, naast de beginhalte van de sneltram naar Utrecht. Het gebouw uit 1978, met bijna 3.800 m² verhuurbaar oppervlak, is in 2014 gerenoveerd en herontwikkeld tot een gezondheids- en buurtcentrum. In het centrum zijn twee huisartsenpraktijken gevestigd, een apotheek, een podotherapeut, een logopedist, een psycholoog, een diëtist, een bloedafnamepunt en een verloskundigenpraktijk. Daarnaast huisvest het onder meer een bibliotheek, een mantelzorgorganisatie en een sociaal café.

“Deze aankoop versterkt de portefeuille van het zorgvastgoedfonds”, zegt Marco Mosselman, fondsmanager van het ADHCPF. “Onze strategie is gericht op meer beleggingen in eerste- en anderhalvelijnszorgcentra, omdat dit segment sterk zal profiteren van de decentralisatie van zorg naar de eerste lijn. We werken daarin samen met partners uit de zorgsector. Met de acquisitie van Zorgplein Zuid versterken we bovendien het belang van de Randstad in de portefeuille, in een regio met uitstekende perspectieven. Daarmee sluit de aankoop goed aan op de behoefte van onze institutionele opdrachtgevers.”

Jeroen Hermus, directeur Healthcare bij CBRE: “We zien dat steeds meer gezondheidscentra worden aangekocht door professionele beleggers met een specifieke focus op zorgvastgoed. De groeiende interesse komt mede door de langjarige huurcontracten en de stabiliteit van de huurders. De afdeling Healthcare van CBRE combineert de kennis van de zorgsector met de expertise van vastgoed en slaat zo een succesvolle brug tussen beide sectoren.”

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/zorgvastgoedfonds-breidt-uit-in-nieuwegein

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?