D/DOCK werkt met Spaces aan dynamisch design voor nieuwe locaties

0

Van Amsterdam naar de rest van Europa, de expansie van Spaces gaat door.

Spaces (onderdeel van IWG) werkt sinds een jaar samen met D/DOCK. Als eerste uitdaging kreeg D/DOCK de opdracht voor de nieuwe co-working locatie in The Outlook op Schiphol. Vanuit dit project ontstonden er nieuwe verbanden tussen de twee organisaties en kan Spaces inmiddels op een dedicated D/DOCK-team rekenen dat zich volledig richt op nieuwe Europese locaties voor dit gerenommeerde co-working concept. D/DOCK mag zich met trots vaste design-partner van Spaces noemen.

Vliegende start
Samen met Microsoft Nederland ontwikkelt Spaces een geheel nieuwe werkomgeving vlakbij Amsterdam Airport Schiphol in het gebouw The Outlook. Waar Microsoft zich focust op de online wereld, houdt Spaces zich bezig met de fysieke omgeving van werkende mensen en streeft ernaar een inspirerende werkomgeving voor de community te creëren. Deze combinatie in één gebouw is uniek.

D/DOCK is voor deze opdracht verantwoordelijk voor de 2.500 m² kantoorruimte met een Business Club van 1.000 m². De opleverdatum is eind 2018.

D/DOCK X SPACES
Spaces biedt kantoren, werkplekken en vergaderruimtes voor midden-en grote bedrijven, freelancers en zelfstandigen. Het is in Amsterdam opgericht in 2006, maar is nu actief in 31 landen op alle continenten. Het succesvolle Spaces bestaat uit een hechte community van mensen die hun werkdromen nastreven en dat graag met elkaar delen. Dit sluit perfect aan bij de visie van D/DOCK, een design studio waar de community en co-creatie centraal staan, met een duidelijk streven leidend te zijn in een wereld in transformatie. Het team van (technische) designers, architecten, graphic designers en projectmanagers realiseert nu meerdere projecten voor de nieuwe Europese locaties alwaar de Spaces-community verder kan uitbreiden.

“Het is een uitdaging om ons concept wereldwijd uit te zetten en het design, wat echt een van onze pilaren is, goed te doen. We hebben met veel zorg een aantal design partners uitgekozen waar D/DOCK er een van is. We hebben vertrouwen in onze samenwerking met D/DOCK en kijken uit naar mooie nieuwe Spaces locaties”, aldus Frederique Keuning, Creative Director/co-founder Spaces.

D/DOCK richtte daarom een compleet team in om de dynamische opdrachten van Spaces efficiënt uit te kunnen voeren. Dit team werkt met de Spaces Design Guide als basis, maar voegt een vleugje D/DOCK design toe aan de gebouwen die in rap tempo elkaar opvolgen.

D/DOCK richtte daarom een compleet team in om de dynamische opdrachten van Spaces efficiënt uit te kunnen voeren. Dit team werkt met de Spaces Design Guide als basis, maar voegt een vleugje D/DOCK design toe aan de gebouwen die in rap tempo elkaar opvolgen.

Europese expansie
Op dit moment werkt het D/DOCK X SPACES team aan meerdere locaties tegelijk en elk project zit in een andere fase van ontwerp. “Als we de layout van een locatie ontvangen, gaan we er met een groep naar toe. Daar kijken we goed om ons heen. Niet alleen naar het gebouw zelf, maar ook in wat voor omgeving het staat,” aldus Design Lead Anne Noordink. Dan start de ontwerp-fase. “In korte tijd kunnen wij het Spaces design toepassen op de specifieke kenmerken van die locatie. Gelukkig krijgen we vrijheid om onze eigen creativiteit hierbij te kunnen inzetten”.

Kortom: een mooie samenwerking, waarvan de resultaten binnenkort zichtbaar zullen zijn in steden zoals Amsterdam-Schiphol, Parijs, Gotenburg, Brussel, Kiev, Mechelen, Kopenhagen, Malmö en Wenen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?