Annexum en DRC Capital LLP herstructureren Nederlands/Duits supermarktportefeuille van Wieringerwaard Beleggingen

0

Vastgoedbelegger Annexum en onafhankelijk investeringsadviseur DRC Capital LLP hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een herstructurering van Wieringerwaard Beleggingen met succes hebben afgerond. Annexum heeft, in samenwerking met DRC Capital LLP, een financiering afgesloten van in totaal € 128 miljoen. Het doel van de transactie was onder andere het herfinancieren van de bestaande schulden in de Wieringerwaard-portefeuille.

Beheer overgenomen
Annexum, die het beheer van de portefeuille als onderdeel van de herstructurering heeft overgenomen, noemde dit een belangrijke mijlpaal voor de financiële vooruitzichten van de Wieringerwaard portefeuille. Met deze transactie verbetert Annexum zijn positie als één van de grotere aanbieders van supermarktfondsen voor particuliere beleggers.

Vastgoedportefeuille
De portefeuille bestaat uit 42 supermarkten en 119 winkelobjecten in 41 steden in Nederland en Duitsland. De winkels hebben een totaal vloeroppervlakte van 105.000 m² en genereren een bruto huurinkomst van ca. € 11,8 miljoen per jaar. De portefeuille heeft een goede bezettingsgraad met prominente supermarkt- en winkelketens als huurders.

Adviseurs herfinancieringstraject
Annexum werd geadviseerd door Allen & Overy, Loyens & Loeff, McDermott Will en Emery, Pricewaterhouse Coopers en Roodhals Capital. DRC Capital LLP werd geadviseerd door Paul Hastings, Van Doorne, CBRE, Nova Consulting en Watson Laurie.

 

https://www.annexum.nl/nl/Nieuws/2017/Annexum-en-DRC-Capital-LLP-herstructureren-Nederlands-Duits-supermarktportefeuille-van-Wieringerwaard-Beleggingen.html

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?