CBRE GI verkoopt 5 winkelcentra aan ARC en Amerikaanse investeerder

0

CBRE Global Investors, namens het CBRE Dutch Retail Fund kondigt de verkoop aan van vijf Nederlandse winkelcentra, aan een consortium bestaande uit ARC Real Estate Partners en een privaty equity fund uit de US.

Het betreft de volgende winkelcentra:

  • De Maasboulevard, Venlo;
  • Winkelcentrum Corridor & Passage, Veenendaal;
  • Mercurius Centrum, Assen;
  • Winkelcentrum Stadhuispassage & De Stoep, Spijkenisse;
  • Winkelcentrum Elzaspassage, Helmond.

Het CBRE Dutch Retail Fund heeft twee jaar geleden een nieuwe strategie geformuleerd, waarbij de focus ligt op dominante winkellocaties in de grootste Nederlandse steden.

De verkoop is volgens de retailbelegger een belangrijke, laatste stap in dit herpositioneringsproces. Meer dan 75% van de portefeuille is nu toegewezen aan ‘prime high street assets’ en winkelcentra in de zeven grootste steden in Nederland, aangevuld met dominante ‘convenience hubs’. De Amsterdamse portefeuille bedraagt circa 25% van het totale beheerde vermogen van het fonds.

Het CBRE Dutch Retail Fund is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds dat wordt beheerd door CBRE Global Investors. Het is actief op zoek naar mogelijke nieuwe aankopen om kapitaal te herinvesteren door middel van actief portefeuillebeheer en acquisities op dominante high street-locaties en geselecteerde winkelcentra in Nederland.

De adviseurs van CBRE Global Investors waren Cushman & Wakefield, CVO en Houthoff.

ARC Real Estate Partners werd geadviseerd door Azul Real Estate, Search en Loyens & Loeff.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2018/06/cbre-gi-verkoopt-5-winkelcentra-aan-arc-en-amerikaanse-investeerder

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?