Millten wint Amsterdam Business Award 2018

0

In Hotel Okura Amsterdam werd gisteravond voor de 9e keer de Amsterdam Business Award uitgereikt. Winnaar is projectontwikkelaar Millten. De jury prees de grote bijdrage die de onderneming levert aan de uitstraling van de hoofdstad, haar grote betrokkenheid bij huurders, partners en medewerkers en de focus op duurzaamheid. Millten werd in 2012 opgericht. Inmiddels zijn er dagelijks ruim 100 mensen voor de projectontwikkelaar aan het werk en zijn ruim 100 Amsterdamse ondernemingen gehuisvest in één van Millten’s vastgoedontwikkelingen. Lennart Rottier, medeoprichter en CEO van Millten, nam de prijs – een cheque van 25.000 euro aan advertentiewaarde bij dagblad de Telegraaf – in ontvangst. Uiteraard bedankte de jury ook de twee andere genomineerden – Gassan Diamonds en Vandebron Energie – voor hun significante economische en maatschappelijke bijdrage aan de regio Groot-Amsterdam. Vorig jaar werd de Amsterdam Business Award gewonnen door New York Pizza. Eerder gingen onder andere Brouwerij ’t IJ, Rituals en Massive Music met de prijs naar huis. Tijdens het Amsterdam Business Awards Galadiner in Hotel Okura Amsterdam waren zo’n 320 decision makers uit de regio Amsterdam aanwezig.

International Award voor ASICS
Traditioneel wordt tijdens het award gala ook de Amsterdam International Business Award uitgereikt. Die ging dit jaar naar sportconcern ASICS. Adam Elzakalai, wethouder van de gemeente Haarlemmermeer: “ASICS is een onderneming die écht een bijdrage levert aan de regio Groot-Amsterdam. Niet alleen in termen van werkgelegenheid, maar zeker ook maatschappelijk. Zo sponsort ASICS belangrijke sportevents.” Ursula van Zantvliet Rozemeijer, initiatiefnemer van de Amsterdam Business Awards, vult aan: “ASICS is niet een afstandelijke multinational, maar het lokale ASICS-team maakt deel uit van de business community in de Metropoolregio Amsterdam. Innovatie en vooruitgang zijn erg belangrijk voor het bedrijf, twee eigenschappen die goed passen bij het ondernemersklimaat van Amsterdam.” De award werd in ontvangst genomen door Alistair Cameron, CEO van ASICS Europe BV.

Karim Adduchi wint Cultuur Award
Fashion designer Karim Adduchi won dit jaar een Amsterdam Cultuur Award. Hij won de prijs voor zijn bijdrage aan de zichtbaarheid van Amsterdam op het internationale culturele toneel. De 30-jarige topontwerper heeft inmiddels internationale faam verworven met zijn toonaangevende ontwerpen. Hij nam de award in ontvangst van prof. ir. Cees Dam. “Karim heeft razendsnel naam gemaakt in de wereld van de internationale couture. Hij is daarmee een ambassadeur voor onze stad en een inspiratie voor jong talent in binnen- en buitenland.”

Donatie voor Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Peter Voolstra, general manager van Holland Casino Amsterdam, overhandigde tijdens de gala-avond een cheque van 30.000 euro ten behoeve van onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek, een van de meest toonaangevende instituten ter wereld op het gebied van kankeronderzoek. “Net als de organisatoren van deze avond willen ook wij een maatschappelijke bijdrage leveren aan de regio. Een donatie aan dit gerenommeerde instituut is daarvoor een uitstekende manier”, aldus Voolstra.

Over de Amsterdam Business Awards
De Amsterdam Business Award is een prijs voor voortreffelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks uitgereikt in de Metropoolregio Amsterdam. De award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan de regio door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De award wordt tijdens het Amsterdam Business Awards Galadiner uitgereikt. De award is een initiatief van Dimitri en Ursula van Zantvliet Rozemeijer en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en vele andere partijen die betrokken zijn bij het creëren van een ondernemend klimaat via co-creatie. www.amsterdambusinessawards.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?