Groothandelsmarkt Rotterdam en Inter-Burgo Netherlands gaan samenwerking aan middels huurtransactie van ruim 2.300 m²

0

Inter-Burgo Netherlands B.V. (IBN), Europa’s grootste gespecialiseerde distributeur/groothandel in Koreaans en Japanse levensmiddelen, huurt per 1 juni 2018 Groothandelsmarkt 198 alsmede Groothandelsmarkt 229-231 te Rotterdam, ter grootte van in totaal ruim 2.300 m².

De Groothandelsmarkt Rotterdam (GHM) werd opgericht in de jaren zestig en is van oorsprong dé groente- en fruit handelsmarkt van Rotterdam. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot de grootste single-owned groothandelmarkt van Nederland en huisvest circa 50 groothandels (ruim 20.000 m²) met een grote diversiteit aan levensmiddelen uit de gehele wereld.

Urban Industrial (UI), eigenaar van de markt sinds december 2016, is in het proces om de GHM te herontwikkelen naar een nieuw te bouwen multi-functionele food hub met naast de bestaande bedrijvigheid onder andere aandacht voor aanvullende diensten voor ondernemers zoals productie, last-mile logistics, e-commerce, educatie en customer experience.‘

Met deze huurtransactie zal IBN, als nieuw toegevoegde groothandel, het assortiment en de markt verder versterken. Mr Cholmin Kwon, CEO IBN: “De klanten die de Groothandelsmarkt en de diversiteit aan producten trekt, is perfect voor ons. De toekomst plannen van Urban Industrial sluiten naadloos aan op onze lange termijn strategien van product-diversificatie en service-innovatie. De keuze was dan ook snel gemaakt om onze nieuwe huisvestingsplannen hier te gaan realiseren.

In de komende jaren zal UI gefaseerd de GHM transformeren naar een multi-functionele foodhub. Jan Brouns, managing partner UI: “Deze transactie laat zien dat, naast een nog immer relevante cluster-functie, multi-functionaliteit en food-innovatie partijen bindt. Met het toevoegen van Inter-Burgo op de bestaande markt ontstaat een nog diverser aanbod in producten. In combinatie met het verder uitbreiden van diensten en functionaliteiten bedienen wij zowel voor onze huurders, als hun bestaande en nieuwe klanten, een sterkere relevantie.”

Urban Industrial N.V. werd bij deze verhuurtransactie geadviseerd door de Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

 

http://www.demik.nl/recente-transacties

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?