Coen van Oostrom wint Green Leader Decennial Award

0

Oprichter en CEO van EDGE Technologies, Coen van Oostrom heeft de Green Leader Decennial Award gewonnen. Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA werd er tijdens de uitreiking van de Green Leader Award een speciaal moment ingelast om Van Oostrom via een videoverbinding in Berlijn op de hoogte te brengen van de prijs.

De Decennial Award werd uitgereikt vanwege het 10-jarig bestaan van de Dutch Green Building Council en is bestemd voor de persoon die de afgelopen tien jaar op innovatieve wijze heeft bijgedragen aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving.

Uniek leiderschap
Van Oostrom maakt al jaren gebruik van de meest geavanceerde technologieën in de gebouwen die hij ontwikkelt, waarbij duurzaamheid standaard is ingebed in de strategie. Daarbij geeft hij gebouwen ook geregeld een tweede kans als de eerste gebruiker afhaakt. Een goed voorbeeld is The Edge, een van de meest duurzame gebouwen ter wereld. The Edge kwam tot leven nadat hij het gebouw dat de hoofdgebruiker heeft achtergelaten, op eigen risico heeft aangekocht en herontwikkeld. Zijn consequente visie en het in de praktijk toepassen ervan, wordt alom geprezen.

Doorzettingsvermogen
DGBC-directeur Annemarie van Doorn looft de mentaliteit en het doorzettingsvermogen van Van Oostrom: “Coen was een van de eersten die zijn nek heeft uitgestoken en zich niet liet tegenhouden door beperkingen. Dat is echt leiderschap.” Van Oostrom, die in Berlijn een afspraak had met Al Gore, meldde tijdens de uitreiking dat hij bezig is met een aanvalsplan voor het verduurzamen van de bestaande voorraad in Nederland. “De Europese Investeringsbank heeft daar ongelimiteerd geld voor.”

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/coen-oostrom-wint-green-leader-decennial-award

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?