OVG Real Estate verkoopt high-tech kantoor MM25 in Rotterdam

0

OVG Real Estate heeft kantoorgebouw MM25, gelegen aan de Marten Meesweg in Rotterdam, verkocht aan een private family office uit het Midden-Oosten. Het herontwikkelde MM25 van circa 15.000 m² is volledig verhuurd.

MM25 is het voormalige hoofdkantoor van Eneco en werd herontwikkeld tot een ‘SMART building’ door de toepassing van diverse slimme technologieën, gebaseerd op het technologie platform van EDGE Technologies. Zo wordt er door middel van sensoren en intelligente data-infrastructuur informatie verzameld waarmee het gebouw wordt aangestuurd. Tevens wordt er minder energie verbruikt door de LED-verlichting, een nieuw energiezuinige klimaatinstallatie en warmte werend glas. Het energielabel is met de herontwikkeling verbeterd van een G-label naar een A-label.

Het nieuwe MM25 ontwerp is van de hand van Architectenbureau Dam en Partners en biedt 15.093 m2 kantoorruimte en 546 parkeerplaatsen. Gebruikers van het volledig verhuurde kantoorgebouw zijn onder andere Coca Cola, Croonwolter&Dros, Mobilis en Servicis.

MM25 is tevens onderdeel van de eerste innovatieve Green Loan Facility verstrekt door ABN AMRO aan OVG Real Estate.

Boudewijn Ruitenburg, Executive Commercial Director bij EDGE Technologies: ‘’Deze verkoop bevestigt de behoefte aan nieuwe slimme hoogwaardige kantoorgebouwen in Rotterdam. Het stimuleert ons om onze visie om gezondere werk- en leefomgevingen te creëren door de toepassing van slimme technologie nog verder uit te dragen met EDGE Technologies.’’

Jordy Diepeveen, Head of Acquisitions bij Savills: “Zoals wij in ons recente onderzoeksrapport al aangaven, is er veel interesse in de Rotterdamse kantorenmarkt. Volgend op de recente verkoop van het wereldwijde hoofdkantoor van Unilever N.V. aan een special purpose entity geadviseerd door Aegila Capital Management Limited, is deze aankoop wederom een goed voorbeeld van nieuw kapitaal wat zijn weg naar Rotterdam weet te vinden. Met de recente overname van Cluttons in het Midden-Oosten zijn wij sterk gepositioneerd om kopers te helpen bij het acquireren van het juiste beleggingsproduct.”

Savills en Houthoff adviseerden de koper. De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, JLL en AKD.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/246187-0/06/2018/ovg-real-estate-verkoopt-high-tech-kantoor-mm25-in-rotterdam

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?