VanWonen en Hesco ondertekenen overeenkomst Ebbingekwartier

0

In het Groningse Ebbingekwartier gaat VanWonen opnieuw een deel ontwikkelen: 32 woningen en commerciële ruimten op de hoek Boterdiep-Kolendrift; fase 9a. Tijdens de Provada werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Ralf Holthuis, directeur Hesco Bouw, en Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen. Hesco Bouw gaat de woningen bouwen.

Het Ebbingekwartier is ontwikkeld op het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude Groningse stadswal. Het is bekend terrein voor VanWonen, dat hier al ruim twintig jaar werkt aan de stedelijke herontwikkeling. Bolks: “Stap voor stap is op deze historische plek een uniek nieuw gebied ontstaan: nieuwbouw van hoogwaardige architectuur, aan de rand van de oude binnenstad”.

“In Groningen is de stadsvernieuwing in volle gang. Dit project sluit op een goede wijze aan bij de transitie die de stad ondergaat”, voegt Holthuis toe. Het project is verkocht aan een beleggingsmaatschappij, die de woningen zal aanbieden voor verhuur. Naar verwachting wordt het project begin 2019 opgeleverd.

Over VanWonen
VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Onze aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt. Zij willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Naast de activiteiten op de koopmarkt ontwikkelen en verhuren zij ook huurwoningen. Dat doen ze vanuit een eigen Woningfonds. Ze spelen hiermee in op de groeiende behoefte in Nederland naar (middendure) huurwoningen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?